Parkmetreler Bazı Günler Ücretsiz Olacak

Parkmetreler Bazı Günler Ücretsiz Olacak
Edirne'de parkmetreler bazı günler ücretsiz olacak. 

Kurban Bayramı'nda mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti verilecek ve mezarlıklarda 25 bin adet çiçek dağıtımı gerçekleştirilecek. Ayrıca parkmetreler bayramın ilk iki günü ücretsiz olacak.

Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 1 Eylül Cuma günü bayram namazı sonrasında şehir mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için mezarlıklara ücretsiz servis hizmeti verilecek. İsteyen vatandaşlar Edirne Belediyesi binası önünden Yenişehir, Buçuktepe, Yeniimaret Bademlik, Yıldırım ve Acıçeşme Mezarlıklarına ücretsiz olarak gidebilecek; ziyaretlerini tamamladıktan sonra aynı otobüslerle belediye binası önüne geri dönebilecek.

Ayrıca Buçuktepe, Yenişehir, Acıçeşme, Yıldırım, Yenişehir, Yeniimaret Bademlik ve Karaağaç Mezarlıklarında yakınlıklarının kabirlerine çiçek ekimi yapmak isteyen vatandaşlar için toplamda 25 bin adet çiçek dağıtımı gerçekleştirilecek. Vatandaşlar arife günü ve Kurban Bayramı'nda mezarlık görevlilerinden ücretsiz olarak çiçek talebinde bulunabilecek.

Vatandaşlar, Kurban Bayramı'nın birinci ve ikinci günü, şehir merkezinde parkmetre uygulaması yapılan caddelerde araç park yerlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Uygulama Belediye Encümen Kararına istinaden gerçekleştirilecek. Yetkililer, belirtilen günlerde parkmetre uygulaması yapılan caddelerde ücret talep eden kişilerin olması halinde, Alo 153 hattına bilgi verilmesini istedi. EJH