Pekcanlı: "Bu Adalet 24 Haziran'dan Sonra Hepsine Lazım Olacak"

Pekcanlı: "Bu Adalet 24 Haziran'dan Sonra Hepsine Lazım Olacak"
CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu basın toplantısı düzenledi. 

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 10 Haziran Pazar günü Edirne'de Selimiye Meydanı'nda gerçekleştireceği mitingle ilgili açıklama yapan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı: "Kadir gecesi gibi önemli bir günde Selimiye Meydanı polis çemberi içinde olacak. Tam hareketli zamanda ve esnafın böylesine krizde olduğu bir anda Edirne Valiliği tarafından CHP'ye uygun görülmeyen alanlar AK Parti'ye veriliyor. Edirne Valiliğinin 12.02.2018'de büyün siyasi partilere yolladığı yazıda açık hava toplantılarının İstasyon Mahallesi'nde Edirne Garı önünde bulunan 3500 metrekarelik yaklaşık 14 bin kişilik İstasyon Meydanı ve cuma pazarı doğusundaki otopark alanı olarak belirtiliyor. Bizim Muharrem İnce'nin mitingiyle ilgili ilk talebimiz Saraçlar Caddesi idi. Valimiz 'Saraçlar Caddesinde hiçbir siyasi partiye miting yaptırmayacağım' dedi. Muharrem İnce mitingi için bize yer vermeyen Sayın Valimiz, Başbakan Binali Yıldırım için hem de kadir gecesinin olduğu, Edirne'nin turist patlaması yaşayacağı bir gün Selimiye Meydanı'na izin vermiştir. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum." şeklinde konuştu.

Gümrük kapılarına AK Parti'nin seçim sloganlarına çağrışım yapan 'Türkiye için oy vakti' afişlerine tepkili olduklarını belirten Pekcanlı: "Bunları Başbakanlığa bağlı Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı asmış. 'Vakit Edirne vakti' ile 'Türkiye için oy vakti' sloganları arasında çağrışımın daniskası var. Bununla ilgili olarak Seçim Kuruluna müracatımızı yapacağız." sözlerine yer verdi.

"BU ADALET 24 HAZİRAN'DAN SONRA HEPSİNE LAZIM OLACAK"

Pekcanlı: "16 Nisan Referandumunda da bakanlıkların Edirne il müdürlükleri, bakanlar geldiğinde iyi restoranları kapatıp muhtarları, yandaşlarını çağırıp her gece yemek verdiler. Kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılmasına CHP olarak rahatsızız. Başta Edirne Valisi olmak üzere kamu kurumlarının başındaki insanların bize adaletli davranmasını istiyoruz. Bu adalet 24 Haziran’dan sonra hepsine lazım olacak." sözlerine yer verdi.

"AKP TÜRKİYE'Yİ YÖNETEMEZ HALE GELDİ"

Basın toplantısında söz alan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu: "Merkez Bankasının gösterge faizini 1,25 artırması demek artık AKP'nin ekonomi politikalarının iflas ettiği anlamına geliyor. AKP'nin ekonomik politikasının iyi olduğu söyleyenler vardı, biz iyi olmadığını biliyorduk. AKP artık Türkiye'yi yönetemez hale geldi. Bu yıl 238 milyar dolarlık bir ödeme var, Merkez Bankasının stoklarında 35-36 milyar dolarlık bir kaynak var. Normal bir hükümetin bu kaynağı üretim ekonomisiyle kapatması gerekirken AKP açıklarını şeker fabrikalarını kapatma, suları özelleştirme gibi konularla gündemi sıcak paraya boğarak ve Londra piyasalarında para arayarak çözüyor. Artık AKP bunun sonuna geldi, 24 Haziran'da gidecek. Durum gerçekten vahim. Biz burada felaket tellallığı yapmıyoruz. Bu ülke bizim, bu ülkeyi biz yöneteceğiz. Uluslararası piyasalara da yurtiçine de güven vermek lazım. Biz bu güveni CHP olarak duruşumuzla, seçim bildirgemizle, cumhurbaşkanı adayımızla zaten sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

"AKP'NİN GÜNDEMİNDE ÇİFTÇİ YOK" 

Gaytancıoğlu, AKP'nin gündeminde çiftçinin yer almadığına vurgu yaparak: "AKP ile aramızda çok ciddi bir fark var. Bölgemizi çok yakından ilgilendirdiği için söylüyorum. 5 Haziran tarihli Resmi Gazetenin mükerrer sayısında gümrük vergisi düşürme oranları vardı. AKP'nin gündeminde çiftçi yok. 15 milyon kişiyi yok sayıyorlar, sanki buharlaşmış insan olarak görüyorlar. Biz 1,5 ay sonra ayçiçeği hasadını konuşacağız. 4 milyar dolarlık bir ithalat hacmimiz var, dolar sürekli artıyor. Bölgemizde hiç yağın olmadığı bir dönemde devreye giren kanola yağı var. Döviz açığı olmasın diye kanola yağı biçilecek ve piyasaya girecek. Ayçiçeğindeki gümrük vergisi %26'dan %13'e çekildi. Sizin çiftçiniz 1 ay sonra hasada girecek. Dışarında buğday ithalatına izin verdiler, yılbaşında pirinç, mısır ve arpadaki gümrük vergisini sıfırladılar. Şimdi yine aynısını yapıyorlar. Türkiye yine ithalatçı bir ülke olacak." dedi. Edirne Jet Haber