Pekcanlı'dan Sedefçi'ye Dava

Pekcanlı'dan Sedefçi'ye Dava
CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, eski belediye başkanı Hamdi Sedefçi'ye maddi ve manevi tazminat davası açacağını açıkladı. 

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, eski belediye başkanı Hamdi Sedefçi'ye maddi ve manevi tazminat davası açacağını açıkladı.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, gerçekleştirdiği basın toplantısında pek çok konuda açıklamalarda bulundu. İl Genel Meclisi'ndeki yatırım programı tartışmasından CHP Edirne ilçe kongrelerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne ziyaretinden akaryakıt zamlarına kadar pek çok konuda açıklamalarda bulunan Pekcanlı, eski belediye başkanı Hamdi Sedefçi'ye maddi ve manevi tazminat davası açacağını söyledi.

Geçen ay Hamdi Sedefçi'nin 'stand-up' tarzında bir basın açıklaması yaptığını ifade eden Pekcanlı: "Bundan sonra yapacağı meslek de odur herhalde. Çünkü 2019 yılında CHP'nin Edirne adayı belediyelerde belli oldu. Genel Başkanımız bunu işaret etti. Aksilik olmazsa Recep Bey ile bir dönem daha devam edeceğiz. İl başkanı olarak benim tavrım da bu yöndeydi. Hamdi Bey dört dönem belediye başkanlığı yaptığı halde seçimlere 1,5 yıl kala adı hiç gündeme gelmedi. Son güne kadar atanma beklentisi içindeydi. Geçtiğimiz ay çok alaycı bir tavırla basın toplantısı yaptı. Hamdi Bey'in 30 sene CHP'de bir şekilde üyeliği bulundu. Partiye hiçbir hizmeti olmadı." şeklinde konuştu.

Sedefçi'nin düzenlediği basın toplantısıyla ilgili dava açacaklarını belirten Pekcanlı: "Bu dava, maddi ve manevi tazminat davası olacak. Davanın sonucunda gelen tazminat parası da 2019 seçimlerinde CHP'nin yerel seçimlerde kazanması için kullanılacak. Davayı ben kazansam da yerel seçimlerde kullanılmak üzere CHP'ye bağışlayacağım. Kendi avukatlarımla konuştum. Bu davanın bizim açımızdan böyle pozitif bir olayı var." dedi.

Pekcanlı, Sedefçi'nin hangi sözüyle ilgili dava açılacağının sorulması üzerine: "Toplantıda gülerek söylediği 'İl başkanı yemiş yemiş...' gibi bir cümle var. Dava açıp açmamakla ilgili çok inceledik. Aslında çok ciddiye aldığım bir insan değil. Bizim adayımız da zaten belli oldu. Belki Recep Gürkan'ın 2019'daki kampanyasının afişlerini Hamdi Sedefçi'den gelecek olan tazminat parasıyla yaptırabiliriz. Kişisel bir hakaret var ve kişisel olarak dava açacağım." şeklinde cevap verdi.

İl Genel Meclisi'nin bütçe görüşmelerinin başladığını belirten Pekcanlı: "2018 yılı yatırım programı hala İl Genel Meclisi Üyelerinin önüne gelmiş değil. Bizlerin cebinden çıkan 80 milyonluk verginin Edirne'de nereye, ne şekilde yatırım yapılacağı belli değil. Dünkü meclis toplantısında İl Genel Meclisi Başkanımız da nereye ve nasıl yatırım yapılacağını sorduğu halde birkaç gündür bu programın gelmediğini belirtmiş. En son Vali Bey'e de sormuş. Bürokratlar daha yetiştiremediklerini söylemişler. Kasım ayında bütçe görüşmelerinin başlayacağını İl Özel İdaresi'nde çalışan bütün bürokratlar biliyor. Bu programı hazırlarken neye göre hazırlıyorlar? Hazırlanan bu program neden İl Genel Meclisi Başkanlığına verilmiyor? Bu bürokratlar, 1 aylık bütçe görüşmeleri için 11 ay Edirne ile ilgili ne hazırlıyorlar? Bürokratlar, programın Vali Bey'de olduğunu söylemişler. İl Genel Meclisi Başkanımız da Vali Bey'e gitmiş. Vali Bey programın kendine gelmediğini söylemiş. Bu program hala devletin başına ulaşamadıysa demek ki bürokratik sıkıntılar var. Bizim de ana muhalefet partisi olarak yaklaşık 1,5 yıl sonra genel ve yerel seçimler var. Ajandamıza yazdığımız başlıklardan birisi de budur. Burada bürokratların yaptığı veya yapmadığı çalışmalarla ilgili birçok notumuz var. İl Genel Meclisi'nde yapılamayan bu işlerle ilgili her şeyin takipçisiyiz." sözlerine yer verdi.

CHP'nin kongre takvimiyle ilgili bilgiler aktaran Pekcanlı: "Bütün ilçelerimizde mahalle delege tespitlerini yaptık. Aralık ayının ilk haftasında bütün ilçelerimizde ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız. 10 Aralık'ta da merkez ilçe başkanlığının kongresinin bitimiyle il başkanlığı süreci başlamış olacak. Bu süreç hiç aksamadan devam ediyor. Akabinde hemen gençlik kollarımız ve kadın kollarımızın kongrelerini yapacağız." ifadelerine yer verdi.

"SÜLOĞLU BİLE BAŞBAKAN MİTİNGİNDEN KALABALIKTI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Kasım Cuma günü Edirne ve ilçelerini ziyaret ettiğini hatırlatan Pekcanlı: "Genel Başkanımız 5 belediyemizin ve il başkanlık binamızın açılış törenleri için Edirne'ye geldi. Keşan'dan başlayarak sırasıyla Uzunköprü, Havsa, Süloğlu, Merkez'deki açılışlar ve ardından CHP İl Başkanlığı binamızın açılışı yapıldı. Toplamda 6 yerde miting şeklinde açılışlar yapıldı. Bu açılışlar 6 yerde olunca iktidar partisinin de dikkatini çekti. Çünkü Başbakan, mart ayında Edirne'ye geldi, İstasyon Mahallesi'nde miting düzenledi. AK Parti İl Başkanının geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayı okuyunca çok güldüm. Bizim açılışlarımızın arasındaki en küçüğü Süloğlu Belediyesinin yaptığı açılış töreniydi. En küçük ilçemiz Süloğlu'da bile Başbakanın Edirne'ye geldiğindekinden daha fazla insan vardı. Devlet memurlarıyla taşımalı nasıl bir miting yaptıklarına baksınlar. Buna rağmen istedikleri kitleyi yakalayamamışlar." dedi.

"İSTİFA DAHİ EDERİM"

Pekcanlı şöyle devam etti. "AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin eleştirdiği kısım, il başkanlık binamızın açılış programı. Burada direkt halka yönelik bir şey yok. Birinci derece CHP üyelerini ilgilendiren bir açılıştı bu. Tabii ki biz halkımızın da gelmesini istiyoruz ancak geç saatte olan bir programdı. Sayın İl Başkanı, bizim açılışımıza gelenleri eleştirmeye kalktı. Koskoca Başbakanı Edirne'ye getirdiler. Keşke hangi alana ne kadar insan geldiğinin tespiti olsa.Devlet memurlarının yaptığı tespit değildir, çünkü onlar kendilerine göre tespit yapıyorlar. İl başkanı olarak ikimiz de bu işlerin içindeyiz. Ben iddia ediyorum; ben başarısızsam ve öyle bir tespit yapılacaksa istifa dahi ederim." 

"İYİ PARTİ'Yİ MHP DÜŞÜNSÜN"

İYİ Parti ile ilgili fikirlerinin sorulması üzerine Pekcanlı: "İYİ Parti’nin bizi çok zorlayacağını düşünmüyorum. Yapılanmak, teşkilatlanmak, köyde üye bulmak, bu tarz binaları kazandırmak, o masrafları yapmak çok kolay iş değil. Bazı şeyler sadece gönülle olmuyor. Birkaç siyasi partinin dışında bu kadrolaşmayı yapmak çok kolay olmadı. Genç Parti döneminde de bunu gördük. Adamlar milyon dolarları harcadı, yine de o barajı geçemedi. MHP’nin ciddi anlamda bir baraj sorunu var. Şu anki oyları yüzde 5-6. Devlet Bahçeli’nin baraj düşürülsün çıkışı bundan dolayıdır. Son anketlerdeki sonuçlara göre MHP’nin oy oranı yüzde 5-6, İYİ Parti yüzde 10-11, HDP yüzde 13, CHP yüzde 28-30, AKP de yüzde 34 civarlarında gözüküyor. AKP’nin metal yorgunluğu bundan dolayıdır. Yüzde 28-30 bizim hedefimiz değil. Demek ki daha fazla çalışmamız lazım. İYİ Parti, Meral Akşener’in Balkan göçmeni olmasını bu bölgede kullanacak. Ama bu tarz partileri biz gördük. Bir umut arıyorlar. Bölgede bunu CHP değil, MHP düşünsün. Çünkü MHP’de ciddi çalkantılar var." sözlerine yer verdi.

SEDEFÇİ'NİN SÖZLERİ KILIÇDAROĞLU'NDA

Hamdi Sedefçi’nin "Aklım AK Parti'de gönlüm CHP’de" ifadelerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiğini açıklayan Pekcanlı: "AK Parti İl Başkanı, bizim belediye başkanlarının salıncaklarıyla uğraşıyor. Hamdi Sedefçi aslında bizi gösterip oradan aday olmaya çalışıyor. İşin özü budur. Hamdi Sedefçi’nin taktiğini bütün Edirne biliyor. Benim en çok gücüme giden, burada CHP’nin ismini kullanmasıdır. Git nereden aday olursan ol. O kadar küçültmüşler ki partiyi CHP Edirne Örgütü ciddi bir atılım yaptı. Ön seçim yaptığımız zaman bu partinin 7 bin 800 tane üyesi vardı. 30 senelik partiyi 7 bin 800 üyeye kadar getirmişler. Biz, 2 senede üye sayısını 11 bine çıkardık. Edirne merkezde 2 bin 700 üyeyi 4 bin üyeye çıkardık. 2-3 ay içinde askıdan ineceklerle 4 bin 500’ü bulacak. Hamdi Sedefçi gibi birkaç beceriksiz yönetici yüzünden parti iyice daralmış." dedi.

"4-0 YAPMAMIZ LAZIM"

Kılıçdaroğlu’nun il başkanlığı binasının açılış töreninde söylediği önemli olanın bina olmadığı, halkın arasında olunması gerektiğiyle ilgili uyarıyı değerlendiren Pekcanlı; "Hiçbir zaman hedefi küçültmememiz lazım. Edirne’nin vekil sayısı 4 oldu. Bu orana göre biz 3 vekil çıkarabiliyoruz. Ama yüzde 58 bize yeterli gelmiyor. Referandumda aldığımız yüzde 70.5’i birbirimizle tartıştık. 2014 yılında da kaybedilen 3 tane belediyemiz var. Özellikle yerel yönetimlerde CHP’nin yapamadıkları ertesi gün sandığa yansıyor. Genel Başkan da bunu istiyor zaten. Çıtayı yükseltmemiz lazım. Yüzde 58’in üzerine yatmamak gerekiyor. 4 vekilse 4-0 yapmamız lazım. Hedef budur. Yüzde 58’den aşağıya alınan her türlü sonuç, bundan sonra başarısız bir sonuçtur." ifadelerine yer verdi.

"İNSAN İÇİNE ÇIKAMAM"

Akaryakıt zamlarını da değerlendiren Pekcanlı: "Sayın İlyas Akmeşe, CHP’li belediye başkanlarının salıncaklarına takacağına akaryakıt fiyatlarıyla ilgili bir şeyler söylesin. Ben bu kadar zamdan sonra İl Başkanı olarak insan içine çıkamam." dedi. Gündem Gazetesi - Uğur Akagündüz