Plaka Okuma Sistemi Aktif

Plaka Okuma Sistemi Aktif
Edirne'de plaka okuma sistemi devreye girdi. Sistemin yoğunluğu azaltacağı planlanıyor.

Edirne'de plaka okuma sistemi devreye girdi. Sistemin yoğunluğu azaltacağı planlanıyor.

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı başta olmak üzere sınır kapılarındaki yoğunluğun azaltılmasını hedefleyen 'Plaka Okuma Sistemi’' devreye girdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin Edirne ziyareti sırasında müjdelediği 'Plaka Okuma Sistemi', Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Kapıkule’de devreye girdi.

Kapıkule ile birlikte 7 sınır kapısında da hizmet vermeye başlayan 'Plaka Tanıma Sistemi' ile ilgili Kapıkule Sınır Kapısı’nda düzenlenen toplantıda bilgiler veren Edirne Valisi Günay Özdemir, sistem ile sadece araçların geçişlerinin hızlandırılmasının yanında her türlü terör ve diğer olaylarla ilgili olaraktan araçların da anında tespit edileceğini söyledi.

Toplantıda sistem ile ilgili bilgiler veren Vali Özdemir: "Bu proje ile bütün araçların takibi yapılacak, araçlar gümrük alanına girerken kayıtlar alınacak ve otomatik olarak araçların plaka kaydı ve diğer kayıtlarını almadan sistemi daha hızlı bir şekilde yapmaya çalışacağız. Bu da hem giren ve çıkan araçların takip edilmesini sağlayacak hem de işlemlerin hızlanmasını sağlayacak. Bu olduğu zaman bütün problemler çözülebilecek mi? Bu sistemle problemlerin bir bölümünü çözeceğiz. Tabii ki bu ilk uygulama olduğu için zaman zaman bazı aksaklıklar olabilir. Süreç içerisinde bu aksaklıkların tamamı giderilecek. Şu anda 17 tane gümrük kapımızda bu uygulamaya başlayacağız. Aslında bu sistem bütün kaçakçılık olayları da dâhil olmak üzere birçok olumsuz olayları da engelleyecek, birçok projeyi de destekleyecek olan bir sistemdir." dedi.

Toplantıya Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hasan Oktay Duygun ve Plaka Tanıma Sistemi Proje Sorumlusu Ömer Faruk Ormanoğlu ile çok sayıda basın mensubu katıldı. EJH