Polis Memuruna 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

Polis Memuruna 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan ve hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan polis memuru Muhammed F.G., 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) soruşturması kapsamında tutuklanan ve hakkında Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan polis memuru Muhammed F.G. hakkında karar verildi.

Duruşmaya tutuklu bulunduğu Tekirdağ’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Muhammed F.G. hakkında mütalaa veren duruşma savcısı, Muhammed F.G.’nin "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını ve ByLock kullanıcısı olduğu göz önüne alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Sanık Muhammed F.G. savunmasında ByLock kullanmadığını daha önce de ifade ettiğini belirterek: "ByLock araştırma tutanağı da bunun en önemli kanıtıdır." dedi. Kaçma şüphesinin olmadığını söyleyen Muhammed F.G.: "Sayın heyetinizden beraatımı istiyorum. Vatansever, milliyetçi bir aileyiz. Herhangi bir terör örgütüyle ne FETÖ ile ne başka bir örgütle bağlantımız yok." dedi.

Muhammed F.G.'nin müdafii de müvekkilinin dosyasında ByLock tespit tutanağı olmadığını, gelen evrakların diğer dosyalardaki evraklardan farklı olduğunu ve anlamakta güçlük çektiklerini söyledi. Sanık müdafii ayrıca müvekkilinin ByLock kullanıcısı olup olmadığına ilişkin tespitin uzman bir ekip tarafından yapılması gerektiğini söyleyerek, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Muhammed F.G.’yi "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis ile cezalandırarak, tahliye etmedi. Gündem Gazetesi