Polis, Motosikletle Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

Polis, Motosikletle Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi
Edirne'de üniversite sınavına geç kalan bir öğrenciyi polis, motosikletiyle son dakikalarda sınava yetiştirdi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) Sınavı bugün gerçekleştirildi. Edirne'de sınava geç kalan bir öğrenciyi polis, motosikletiyle son dakikalarda sınava yetiştirdi.

Üniversite sınavının yapıldığı binalarda sıkı aramalardan geçen öğrenciler, sınava girecekleri sınıflarda yerlerini alırken sınava geç kalan bazı öğrenciler ise sınava alınmadı. Sınav yerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan bir öğrenciyi motosikletine alan bir polis, öğrenciyi son dakikalarda sınav yerine ulaştırdı. Polis motosikletinin fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı ve kısa sürece çok sayıda beğeni aldı. Sınava geç kalan bazı öğrenciler koşarak son anda kapılardan içeri girerken saat 10.15'ten sonra gelenler ise sınav binalarına alınmadı.

Sınav yapılan binaların çevresinde gürültü yapılmaması için İl Emniyet Müdürlüğü tarafından önlemler alındı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın gerçekleştirildiği yerlerden biri olan Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi'nin çevresindeki seyyar satıcılar bölgeden uzaklaştırıldı ve inşaat faaliyetleri durduruldu. Ayrıca polis ekipleri yoldan geçen sürücüleri korna çalmamaları konusunda uyarırken, bina çevresinde sohbet eden veliler de uyarıldı.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) HAKKINDA

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün yapıldı. Saat 10.15'te başlayan sınav 135 dakikalık sürenin ardından sona erdi. YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın gerçekleştirilecek.