Recep Gürkan: "Altyapıya Kendi İmkanlarımızla Başlayacağız"

Recep Gürkan: "Altyapıya Kendi İmkanlarımızla Başlayacağız"
Belediye Meclisi'nin 2018'deki son olağan toplantısı yapıldı.

Edirne Belediye Meclisi'nin 2018 Aralık Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında yapıldı. Toplantıda 9'u gündem içi olmak üzere toplam 14 madde görüşülerek karara bağlandı. İller Bankasından altyapı kredisini beklediklerini söyleyen Gürkan: "Temmuz ayından beri kredi onaylanmadı. Kendi imkanlarımızla altyapıya başlayacağız." dedi.

BİRCAN'IN ADI BİR CADDE VEYA SOKAĞA VERİLECEK

Geçirdiği rahatsızlık sonucunda bir süre önce hayatını kaybeden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın isminin bir cadde veya sokağa verilmesi için CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'nın verdiği dilekçe, Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonuna oybirliği ile havale edildi.

SPORCU ATAKAN MAKAS ÖDÜLLENDİRİLDİ

Edirne Şahi Spor Kulübü Derneği sporcusu Atakan Makas'ın yağlı güreşlerde elde ettiği başarılardan dolayı ve yağlı güreşin özendirilmesi için tam altın ile ödüllendirilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

"2014'TE ALDIĞIMIZ KARAR, İDARE MAHKEMESİNCE İPTAL EDİLDİ"

27-28 Kasım tarihlerinde yaşanan aşırı yağışta Edirne Merkez'de can kaybı olmadığını belirten Belediye Başkanı Gürkan, Havsa'nın Oğulpaşa köyünde hayatını kaybeden Veysel Evren'e Allah'tan rahmet diledi.

Kocasinan Mahallesi merkez olmak üzere 5 Kasım 2014 tarihli Belediye Meclisi'nde oy birliği ile bir karar aldıklarını belirten Gürkan: "Meclis Kararı ile İmar Planlarımıza bir plan notu eklemiştik. 'Yağmur suyu tehdidi altındaki alanları tespit ettik, bu alanlarda yapılacak bütün çalışmalarda gerekli fizibiliteyi yaptıktan sonra o binanın su basma kodlarını, bodrum kodlarını belirlemekte Edirne Belediyesi yetkilidir' demiştik. Bir vatandaşımız İdare Mahkemesine dava açtı, 2 yıl sonra alınan kararla bizim plan notumuz iptal edildi ve bu konu hükümsüz kaldı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, yaşanan doğal afetten sonra plan notunu mahkemenin görüşlerini de alarak yeniden düzenledi." şeklinde konuştu.

"GÖREVİ BIRAKMAYA HAZIRIM"

2016 Ocak ayında belediye tarafından yapılan referandumla ilgili açıklama yapan Gürkan: "Vatandaşa 'İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu toplama şebekesini bir kerede mi yapalım yoksa ayrı ayrı mı yapalım?' diye sormuştuk. Edirneliler bir kerede demişti. Kamuoyunda 'İller Bankası biz yapalım diyor, belediye hayır biz yağacağız diyor' şeklinde bilgiler paylaşılıyor. İller Bankasında ne yazılı olarak ne de sözlü olarak böyle bir teklif yoktur. Bunun belgesini sunabilen varsa bu görevi bugün bırakmaya hazırım. Altyapı kredisini temmuz ayından beri bekliyoruz. Son doğal afet bize gösterdi ki, Edirne'nin daha fazla beklemeye tahammülü yok. Bu nedenle kendi imkanlarımızla altyapıya başlayacağız." dedi.

Tüm şehirlerin altyapı planlamasının 100 yıllık yağış ortalamasına göre yapıldığını anlatan Gürkan: "Edirne'nin 100 yıllık yağış ortalaması 24 kg'dir. Bütün dünyada 100 kg'nin üstündeki yağışlar doğal afettir. Edirne'nin altyapısı 24 kg'ye göre değil 75 kg'ye göre yapılmış olsaydı da bunu önlemek mümkün değildi." ifadelerine yer verdi.

Yaşanan doğal afet olayları nedeni ile yağmur suyu dolayısıyla drenaj problemi yaşanabilecek alanlarda yapılacak uygulamalarla ilgili Plan Notu çalışması yapılması konusu, İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.