"Recep, Müteahhitleri Zengin Etti"

"Recep, Müteahhitleri Zengin Etti"
Eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, gerçekleştirdiği basın toplantısında AK Parti'den aday olursa oyunun yüzde 50'yi bulacağını söyledi. 

Eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, gerçekleştirdiği basın toplantısında AK Parti'den aday olursa oyunun yüzde 50'yi bulacağını söyledi.

Eski belediye başkanı Hamdi Sedefçi; gerçekleştirdiği basın toplantısında kentsel dönüşüm, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'nın dava açıklaması, belediye başkan adaylığı için parti seçimi gibi birçok konuda açıklamalarda bulundu.

"RECEP, MÜTEAHHİTLERİ ZENGİN ETTİ"

Kentsel dönüşümde iki seçeneğin olduğu belirten Sedefçi; birinci seçeneğin halktan yana, ikinci seçeneğin ise müteahhitten yana olduğunu ifade etti. Sedefçi: "Doğru müteahhidi seçmezsen, doğru planlama yapmazsan o iş batar. Bu iş Recep'e kalırsa Recep eline yüzüne bulaştırır. Bu işi Edirne halkının menfaatine değil de müteahhidin menfaatine yapar diye düşünüyorum. Recep halksever değil müteahhitsever bir insan. Niye? Recep bankadan 35 milyon TL borç aldı. Ne yaptı parayı? 24 tane mahallemize hizmet mi yaptı, halka bir katkı mı yaptı? Hayır, yapmadı. Bu adam 35 milyon TL parayı 5 tane müteahhide verdi, 5 müteahhidi zengin etti. Müteahhitlerin alacakları kalmasın, mağdur olmasın diye müteahhitsever Recep tüm parayı müteahhitlere verdi. Kentsel dönüşümü de bu adam yaparsa, Edirne'yi bu adamdan Allah korusun. Onun için doğru ellerde bu dönüşümün yapılması halinde yüzde 100 Edirne halkının menfaatine olacaktır. Kente ekonomik yönden güç, katkı gelecektir. Eğer aday olma şansım olursa mutlaka bu işi yapacağız." şeklinde konuştu.

"PROJE AYNEN KALDI"

Belediye başkanlığı döneminde Menzilahır Mahallesi için de kentsel dönüşüm projesi olduğunu hatırlatan Sedefçi: "Biz Menzilahır Mahallesi'nde 2 bin Roman kardeşimize ücretsiz ev yaptıracaktık. TOKİ ile anlaşmıştık, proje yapmıştık ve projenin son aşamasına gelinmişti. Seçim geldi, ben seçimi kaybettim ve proje aynen kaldı. 2 bin tane Roman kardeşimize yepyeni evler verme şansımız varken şu anda bu imkan ortadan kalktı. Proje bitti mi? Bitmedi. Eğer yönetime gelirsek bu projeyi yapacağız. Roman kardeşlerimizi ev sahibi yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Karaağaç'ta, Çavuşbey Mahallesi'nde de kentsel dönüşümü yapmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

"SEÇİMLERE 1 SENE KALA AKLINA GELDİ"

Kentsel dönüşümün sorulması üzerine konuşan Sedefçi: "Birkaç gün öncesinde belediye başkanı denilen zat, Edirne'yi kentsel dönüşüme hazırlamaya çalıştığı ifade etti. Hatırlarsanız 2014'teki seçim kampanyamda benim en önemli seçim vaatlerimden bir tanesi kentsel dönüşümdü. 2014, 2017. Recep, 3 sene uyudun mu kardeşim? 2014 yılında sözünü ettiğim, Edirne'nin buna ihtiyacı var dediğim sözlerimi unuttun mu? Bunlar yeni mi aklına geldi? 3 sene ne yaptın? Yattın, keyfini yaptın ancak seçimlere 1 sene kala aklına geldi. Kentsel dönüşüm Edirne'ye gerekli. Seçim vaatlerim arasında vardı. 1. Murat Mahallesi, Fatih Mahallesi'nin bir kısmı, Kocasinan Mahallesi'nin bir kısmı ve Sanayi Çarşısı Sitesi'nin olduğu kısmın kentsel dönüşüm planlamasının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Niye böyle düşünüyorum? 2019'da ya da 2020'de hızlı tren gelecek. İstanbul-Edirne arası 55 dakikaya inecek. İstanbul'da çalışan bir insan Edirne'de yaşamak istiyorsa 55 dakikalık trenle buraya gelme şansına kavuşacak. Ben iddia ediyorum ki hızlı tren Edirne'ye geldiğinde İstanbul'un zenginleri Edirne'den ev alacaklar, Edirne'de yaşayacaklar ve çalışmak için İstanbul'a gidecekler. İstanbul'da trafik yoğunluğu fazla, hava kirliliği sıkıntısı var. Edirne'mizde fazla trafik yoğunluğu yok." dedi. Uğur Akagündüz - Gündem Gazetesi