"Reklamlı Poşetler Parayla Satılamaz"

"Reklamlı Poşetler Parayla Satılamaz"
Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, üzerinde reklam olan poşetlerin parayla satılamayacağını söyledi. 'Amaç üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi?' diye sordu.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, paralı poşet uygulamasında vatandaşın mağdur olduğunu söyleyerek: "Amaç üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi?" diye sordu.

Poşetlerin parayla satılmasının yeni bir üstü örtülü vergi kalemi olduğunu söyleyen Demirkıran: "Poşetler için en az 25 kuruş alınacak diye bir ifade, daha fazla da alınabileceğinin yolunu açıyor. Bu masraf harcama kalemi olarak vatandaşın sırtına binecek." şeklinde konuştu.   

Satış yapan firmanın reklamı olan poşetlerden para alınmasının çok yanlış olduğuna vurgu yapan Demirkıran: "Reklam içeren poşetler para ile satılamaz. Vatandaşımız haklı olarak soruyor; ‘Firmanın reklamını ben niye ödeyeyim?’ Ayrıca firma reklamı içeren poşetlerin atılmayıp tekrar kullanılması tüketici açısından zorluk oluşturur. Toplumumuzda A firmasından alınan poşetle B firmasına gidilince ayıp olur anlayışı vardır." diyen Demirkıran sözlerini şöyle sürdürdü: "Saadet Partisi olarak sesleniyoruz; amacınız yeni bir vergi almak mı veya sokak aralarına kadar girip esnafları bitme noktasına getiren, hızla tekelleşen zincir dükkanların  poşet masraf kalemini gelir kapısı haline getirip büyük bir kıyak yapmak mı? Yani niyetiniz üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi? Özetle ifade edersek reklam içeren poşetler para ile satılamaz."