Rus Savaş Gemisi Türk Gemisine Ateş Açtı

Rus Savaş Gemisi Türk Gemisine Ateş Açtı
Rus savaş gemisinin, Karadeniz'de yol alan 'Şükrü Okan' adlı bir gemiye ateş ettiği daha sonrasında ise helikopterle çıkarma gerçekleştiriği söyleniyor. Konuyla alakalı Milli Savunma Bakanlığı'ndan daha resmi bir açıklama gerçekleşmedi.

Rusya, Temmuz'da Ukrayna'nın tahıllarını Karadeniz üzerinden götürülmesine izin veren BM ve Türkiye arabuluculuğu ile olan anlaşmadan vazgeçmişti ve Ukrayna'ya giden gemilerin potansiyel olarak silah taşıdığı muamelesi göreceğini bildirmişti.
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bugün yayınlanan bildiride, bir Rus savaş gemisinin Ukrayna'nın güneyinde bulunan Izmail Limanı istikametine yolculuk yapan kargo gemisine uyarı ateşi yaptığını açıkladı.

Ateş edilen 'Şükrü Okan' isimli gemi çeşitli nakliye kayıt tabanlarına göre, Türk menşeli. Haberde ise geminin bandırası Palau olarak açıklandı.

Ekiplerin helikopter ile gemiye çıkarma gerçekleştirdiğini söyleyen açıklamanın devamında ayrıca 'Denetim grubu gemideki çalışmalarını tamamladıktan sonra Şükrü Okan gemisi, İzmail Limanı istikametine doğru yoluna devam etti' söylendi.

Türk Savunma Bakanlığı tarafından bir yetkili ise Romanya istikametinde giden bir gemiyle alakalı bir olay olduğundan haberdar olunduğunu ve Ankara'nın konuyu araştırdığını belirtti.