Rüşvetten Tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Çetin Hakkında Flaş Gelişme

Rüşvetten Tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Çetin Hakkında Flaş Gelişme
Rüşvet aldığı iddiasıyla hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hakkında flaş bir gelişme yaşandı.

3 Şubat'ta tutuklanan Çetin'in Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutukluluk süresi değerlendirip, savcılığın hazırladığı iddianamenin kabulünden önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararlaştırıldı.

Çetin, iddianamenin mahkemece kabul edilmesi halinde Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 ayrı konuda rüşvet alma suçundan yargılanacak.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 31 Ocak'ta Gökçeada'da bazı adreslere düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu bazı şüpheliler gözaltına alınmış, Çetin ve İmar Müdürü S.D. ile rüşvete aracılık ettiği öne sürülen H.E. 3 Şubat'ta tutuklanmıştı.

Rüşvet aldığı iddia edilen Çetin, İçişleri Bakanlığı tarafından, Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddelerine istinaden 4 Şubat'ta geçici olarak görevinden uzaklaştırılmıştı.

Sanıklar hakkında rüşvet iddiasıyla yürütülen soruşturmasının sürdüğü, Çetin hakkındaki iddianamenin ise hazırlandığı ifade edildi..