Saadet, DEVA, Gelecek Partisi Ortak Grup Kuracak Mı? DEVA Partisi’nden Açıklama Geldi!

Saadet, DEVA, Gelecek Partisi Ortak Grup Kuracak Mı? DEVA Partisi’nden Açıklama Geldi!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde üç partinin ortak bir grup kurmak için görüşmelere başladığı belirtilirken, grup kurulup kurulmayacağı merak ediliyor.

Genel seçimlerin sona ermesinin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi listelerinde seçimlere giren DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin TBMM’de nasıl hareket edeceği merak konusu oldu. Üç partinin ortak bir grup kurmak için görüşmelere başladığı geçtiğimiz haftalarda gündeme gelirken, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da son duruma dair bilgi verdi.

DEVA, Gelecek, Saadet Partisi Birleşecek Mi?

Halk TV yayınında üç partinin ortak grup kurmak için gerçekleştirdiği çalışmalara dair bilgi veren Yeneroğlu, "3 parti de değerlendirmeler yaptı. Netice olarak biz DEVA Partisi olarak yaptığımız toplantıların neticesinde, ortak bir Meclis grubu modeline arkadaşlarımız büyük bir ekseriyetle uygun olmadığını düşündü. Parti kimliğimizin ön plana çıkması konusunda bu modelin sorun doğuracağını düşündü” dedi.

deva-saadet-gelecek.jpeg

Üç Partinin Birleşmesi Beklenmiyor

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yerneroğlu’nun açıklamaları ile birlikte, üç partinin de ortak çatı altında birleşme ihtimali pek mümkün görünmüyor. DEVA Partisi’nin gelecek planlamasına ilişkin bilgi veren Yeneroğlu "DEVA Partisi'nde arkadaşlarımızın çok büyük bir ekseriyeti ortak grubun ciddi komplikasyonlar doğuracağı ve 3 partinin de kendi politikalarını, kimliğini yıpratacağı ve bu sebepten dolayı bu modelin uygun olmadığı kanaatine vardı. O açıdan bu modele hayır dedi arkadaşlarımız. Bu aşamada bizim önceliğimiz DEVA Partisi'nin kimliğini güçlendirmek, son 3 yılda yoğun biçimde çalıştığı eylem planlarını güçlü bir biçimde, güçlü bir iletişimle kamuoyuyla buluşturmak” ifadelerini kullandı.