Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayını Açıkladı

Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayını Açıkladı
Saadet Partisi Edirne İl Teşkilatı, yaptığı basın toplantısı ile Edirne Belediye Başkanı Adayını açıkladı.

Saadet Partisi Edirne İl Teşkilatı, yaptığı basın toplantısı ile Edirne Belediye Başkanı Adayını Mansur İriş olarak açıkladı.

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran yaptı. Yerel seçimlere üç aydan daha az bir zaman kaldığına vurgu yapan Demirkıran: "Bu seçimlere Saadet Partisi olarak en güzel adaylarla girme gayret ve heyecanı içerisindeyiz. Edirne’mizde tüm ilçe ve beldelerimizde Aday belirleme çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Bugün bu toplantımızda  Edirne Belediye Başkan Adayımızı Kamuoyuna takdim etmek için bir araya geldik." şeklinde konuştu.

"İNCE ELEDİK, SIKI DOKUDUK"

"Belediyecilik heyecan gerektirir. Belediyecilik duyarlılık, çalışkanlık, fedakarlık ve cesaret gerektirir." vurgusu yapan Demirkıran: "Belediye başkanlığına talip olmak, hele Edirne gibi bir şehrin belediye başkanlığına aday olmak çok önemli vasıflar gerektirir. Fatih sultan Mehmet’in, Mimar Sinan’ın, Hasan Sezai Hazretlerinin şehrine belediye başkanı olmak ne demektir? Bu sebeple ince eledik, sık dokuduk ve adayımızı belirledik. Bu güzel şehre hizmet etmek için yola çıkan adayımız, Mansur İriş." diyerek hayırlı çalışmalara vesile olmasını diledi.

"MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ"

Mansur İriş, selam ile başladığı konuşmasında öncelikle basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti. Özgeçmişi hakkında bilgi veren İriş, daha sonra önceliklerini sıraladı. İriş: "Çok özel ve güzel bir şehirde yaşıyoruz. Edirne camileriyle, köprüleriyle, kervansaraylarıyla; hasılı tarihi dokusuyla dünyadaki müstesna şehirlerden biridir. Bu hususiyetinden dolayı Edirne her yıl yurt içinden ve yurt dışından yüz binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Böyle bir şehrin belediye yönetimi, Edirne halkına hizmetin yanında gelen misafirlerin de doğal ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Bundan dolayı şehirler sultanı Edirne'mizi milli görüş belediyeciliğiyle tanıştırmak istiyoruz." şeklinde konuştu. 

MANSUR İRİŞ KİMDİR?

1982 yılında Edirne’de doğdu. İlkokulu 50. Yıl İlkokulunda, orta okulu İstanbul Fazilet Lisesinde, liseyi İlhami Ertem Lisesinde okudu.  Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Üniversitede okurken öğrenci başkanlığı görevinde bulundu. Öğrencilik yıllarında Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneğinde görev yaptı. Kendi şirketlerinde yönetici olarak çalıştı. Halen kendi tarım ve hayvancılık işletmelerinde genel müdürlük yapıyor. Saadet Partisi İl Gençlik Kolu Başkanlığı ve Merkez İlçe Teşkilat Başkanlığı görevleri yaptı. Evli ve 3 çocuk babası. 

İriş, önceliklerini şöyle sıraladı:

  • "Edirne hepimizin şehri. Şehrimizi hep birlikte yöneteceğiz.
  • Bu güne kadar teşkilat çalışmaları çerçevesinde halkımızın içindeydik. İnşallah seçildikten sonra da halkımızla beraber olacağız.
  • Şehrimizin sömürülmesine izin vermeyeceğiz. Bilakis ihya edeceğiz.
  • Kadim değerlerimizi esas alarak aydınlık geleceğe yürüyeceğiz.
  • Günü kurtarma peşinde olmayacağız. Bilakis gelecek nesilleri düşüneceğiz ve evlatlarımıza daha güzel bir şehir bırakacağız.
  • Halkımız bu seçimlerde vereceği oyla demek istiyor ki;
    • Ey belediye yönetimi; bizim adımıza Edirne’mizi yönet, 
    • Belediyeye geldiğimizde bizi güler yüzle karşıla, 
    • İhtiyaç ve imkanlar ne gerektiriyorsa israf etmeden bu hizmetleri bize sağla, 
    • Kimseye haksızlık yapma, 
    • En uygun kişilerle ve kurumlarla istişare ederek en doğru kararları al ve uygula, 
    • Partizanlık yapma, adam kayırma, işi ehline ver, 
    • Kurumlarla irtibata geçerek şehrin kalkınması ve tanıtımı için sıkı diyaloglar kur. 

"ÖNCE İNSAN VE YAŞANABİLİR BİR EDİRNE"

"Önce insan ve yaşanabilir bir Edirne" anlayışı çalışmalarında belirleyici rol oynayacağını da belirten Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Mansur İriş: "Projelerimiz insanların hayatına dokunan, hayatı kolaylaştırıcı projelerdir. Önümüzdeki günlerde açıklayacağımız her proje Edirnelilerin kendini içinde bulacağı ‘evet bu benim problemimin çözüm yolu’ diyeceği projeler olacaktır. Böylesine mühim ve şerefli bir görevi şahsıma tevdi eden Saadet Partisi Teşkilatımıza ve tüm mensuplarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Tüm ekibimizle canla başla çalışacağız.  Bütün gücümüzle yapacağımız çalışmalarla, halkımızın teveccühünü kazanacağız inşallah. Bu duygularla seçimlerin Edirne’mize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum. Tekrar hepinizi hürmetle, muhabbetle selamlıyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı.