"Sadece İçiciyiz, Bir Şans Verin"

"Sadece İçiciyiz, Bir Şans Verin"
Kapıkule’den Türkiye’ye girişte uyuşturucuyla yakalanan Bulgar vatandaşı iki kız kardeş ve bir Türk vatandaşının yargılaması sürüyor.

Kapıkule’den Türkiye’ye girişte uyuşturucuyla yakalanan Bulgar vatandaşı iki kız kardeş ve bir Türk vatandaşının yargılaması sürüyor. Babaları Bulgaristan’da polis şefi olarak görev yapan iki kız kardeşten birisi tutuklu olarak yargılanırken küçük kız kardeş ise tutuksuz yargılanıyor. Cezaevinde evlenen sanıklar mahkemeye “Biz sadece içiciyiz, bize bir şans verin” dediler. Sanık, telefonlarından çıkan uyuşturucu fotoğrafları için "Bulgaristan’daki arkadaşlarımızın çoğu uyuşturucu kullanıyor. Kullanırken fotoğraf çekip birbirimize gönderiyoruz." ifadelerini kullandılar.

"Sadece içiciyiz, bir şans verin"

Edirne’nin Kapıkule Sınır Kapısı’nda üzerinde 3 kilograma yakın Hint keneviri ile yakalanan ikisi Bulgar bir Türk vatandaşının yargılandığı Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıklar duruşma savcısının sorularını yanıtladı. Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına oy çokluğu ile karar verdi.

Davanın geçtiğimiz gün görülen duruşmasına yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan sanıklar Türk vatandaşı A.K. ile eşi Bulgar D.M.I. ve D.’nin tutuksuz yargılanan kız kardeşi Z.M.I. katıldı. 500’er gramlık paketler içinde toplamda 2 kilo 984 gram olarak ele geçirilen uyuşturucu maddeyi Türkiye’ye sokarken yakalandıkları için uyuşturucu ticareti ile yargılanan çift, duruşmada ilk olarak duruşma savcısının sorularını yanıtladı. Duruşma savcısı mahkemeye ulaşan tutuklu sanıklar A.T. ve D.M.I.’nin telefonlarından elde edilen fotoğraflara ilişkin bilirkişi raporunu inceleyerek, sanıklara sorular sordu.

“Birbirimize fotoğraf atıyorduk”

Savcının A.T.’nin cep telefonundan çıkan uyuşturucu madde fotoğraflarının nerden geldiğine ilişkin sorusuna A. T.: "Bulgaristan’da arkadaşlarımın çoğu esrar kullanıyordu. Biz karşılıklı olarak birbirimize bu resimleri atıyorduk." şeklinde yanıt verdi. Savcının bazı fotoğraflarda farklı uyuşturucu maddelerinin de yer aldığına ve uyuşturucu maddenin çok sayıda ve kilolarca olduğuna dikkat çekmesi üzerine T.: "Bu tür fotoğraflar Toni’den gelmiştir. Çünkü kendisi uyuşturucu satıcısıydı. Ben sadece esrar kullanmaktaydım. Diğer uyuşturucu madde görüntüleri başkaca uyuşturucu madde kullanan arkadaşlarımdan gönderilmiştir. Ben de bu resimleri başkasına göndermiş olabilirim." dedi. T., ayrıca kendisine gönderilen fotoğrafları değerlendirme durumu olmadığını, gönderen kişinin fotoğrafları kendisinin seçip gönderdiğini sözlerine ekledi.

Dövmesini gösterdi

Duruşma, duruşma savcısının diğer tutuklu sanık D.M.I.’ye sorularıyla devam etti. Cep telefonunda bulunan fotoğraflarda kolları dövmeli bir kişinin silah tuttuğu bir fotoğrafın yer alması üzerine genç kadına kollarında dövme olup olmadığı soruldu. Genç kadın, iki elinin bilek kısımlarında yer alan dövmeleri mahkeme heyetine göstererek: "Görüntü benim ellerime aittir. Görüntüde elimde tuttuğum tabanca babama aittir." dedi. Dosyada bulunan uyuşturucu maddenin elde gösterildiği fotoğrafların kendisine ait olup olmadığını hatırlamadığını söyleyen D. M. I., bazı fotoğrafları kendisinin çekip çekmediğini hatırlamadığını, bazı fotoğrafların ise kendisine gönderilmiş olabileceğini ileri sürdü.

"Bu tür fotoğraflar çekeriz"

Duruşma savcısının: "Bu fotoğraflar neden senin telefonunda bulunuyor ve sana gönderiliyor?" sorusuna ise D.M.I.: "Ben çok seneden beri uyuşturucu madde kullanıyorum. Marihuana içerken sürekli bu tür fotoğraflar çekeriz. Marihuana içen birçok arkadaşım var onlar da kendi fotoğraflarını bana gönderirler, yine bulunduğum çevrede bu şekilde içenler vardır” dedi. I., cep telefonunda yer alan Aidan ve Nasko isimli kişilerle mesajlaşmalarıyla ilgili olarak ise şunları söyledi: “Aidan isimli kişi Ahmet'in arkadaşıdır, kendisini gördüm ancak çok iyi tanımam. Biz Ahmet ile beraber yaşıyoruz, oturuyoruz. Kendisi de benim telefonumu kullanmış olabilir ancak bu konuda kesin bir şey söyleyemem. Ben Türkçe bilmiyorum. Aidan ile Ahmet ikisi de köpek bakarlar, arabalarla ilgilenirler. Nasko'yu tanırım. Nasko bizim arkadaşımızdır, ancak önce benim arkadaşımdı daha sonra Ahmet ile tanıştı. Nasko, Ahmet'ten köpek satın alır bilgim bu kadardır." dedi.

"Bir şans verin"

Tutuklu sanıklar A.T. ve D.M.I.’nın müdafileri, bilirkişi raporunun incelemeye uygun olmadığını belirterek, mahkemeden ayrıntılı rapor aldırılmasını talep ettiler. Müvekkillerinin tutukluluk sürelerinin bir cezaya dönüştüğünü belirten, sanık müdafileri ayrıca müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

A.T. adli kontrol şartı ile tahliyesini talep ederken, D.M.I. mahkeme heyetine: "Bize bir şans vermenizi istiyoruz. Sadece içiciyiz." dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği karar arasının ardından tutuklu sanıklar A.T. ve D.M.I.’nin tutukluluk hallerinin devamına oy çokluğu ile karar vererek, yargılamayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak