Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı! 7 Ocak Tarihinden Önce İlan Edilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı! 7 Ocak Tarihinden Önce İlan Edilecek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muayenehane hekimlerinin taleplerinin yapılan toplantılarda ele alındığını ve kamunun ihtiyacının belirlendiği açıkladı. Bu kapsamda, dengeleri kuracak yeni çalışmanın 7 Ocak'tan önce ilan edileceğini...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muayenehane hekimlerinin taleplerinin yapılan toplantılarda ele alındığını ve kamunun ihtiyacının belirlendiği açıkladı. Bu kapsamda, dengeleri kuracak yeni çalışmanın 7 Ocak'tan önce ilan edileceğini belirten Bakan Koca, muayenehane hekimlerinin sağlığa katkılarının devam edeceğini söyledi.

SMA Bilim Kurulu Ne Zaman Toplanacak?

Bakan Koca, SMA bilim kurulunun ne zaman toplanacağına ilişkin de bilgi verdi. Yapılan açıklamaya göre, SMA bilim kurulu ocak ayında bir araya gelecek. Konuya ilişkin sosyal medyadan paylaşım yapan Fahrettin Koca, ''Kurul, Ocak ayında yeni gelişmelerin ele alınacağı bir toplantı yapacak. Bu toplantıda, ülkemizde henüz kullanımda olmayan ilaç ve tedavilerle, bunların kullanılabileceği hasta grupları konusunda yeni kararlar alınabileceğini düşünüyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

Az Bulunan İlaçlar Açıklaması

Sağlık Bakanı, az bulunan ilaçlar için tespit çalışmaları yapıldığını ve sayının 950'den 154'e düştüğünü belirtti. Bakan Koca,3-4 hafta içerisinde normalde dönülmesinin beklendiğini açıkladı.