'Sağlık Yolu' Açılıyor

'Sağlık Yolu' Açılıyor
İki hastaneyi birleştiren 1700 metre uzunluğundaki yol hizmete açılıyor.

Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hatanesi arasında yapılan 'Sağlık Yolu', 13 Haziran Çarşamba günü hizmete açılıyor.

Geçen yıl yapımına başlanan 'Sağlık Yolu', Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi arasındaki yolu acil hastalar için kısaltacak. Yol 1700 metre uzunluğunda ve çift şerit gidiş ve çift şerit geliş olarak yapıldı. Her şeridin genişliği 4,5 metre. Yolun her iki tarafında 250 cm genişliğinde bisiklet yolu, 225 cm genişliğinde yaya yolu ve 120 cm genişliğinde koşu yolu bulunuyor. 85 bin metrekarelik alanda yapılan yol toplam 35 metre genişliğinde. Yola 12 bin ton asfalt serimi yapıldı ve 7 bin 500 metrekare parke taş döşendi. Yağmur sularının drenajı için 4 bin 350 metre kanal, 5 adet menfez ve 110 adet ızgara yapıldı. Yolun Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile birleştiği alanda 20 metre çapında kavşak yapıldı. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kavşağa aydınlatmalı bir kaide yapıldı. TREDAŞ tarafından yola aydınlatma direkleri kondu. 13 Haziran Çarşamba günü saat 11.00'de düzenlenecek törenle açılışı yapılacak olan yol 6 milyon 100 bin TL'ye mal oldu.

Yolun yapımı için yola çıktıklarında bazı kurumların mahkemelere kadar uzanan itirazlarıyla karşılaştıklarını, insan hayatının her şeyden önemli olduğu anlayışında ısrar ederek işin peşini bırakmadıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mahkemelerin kendilerini haklı gördüğünü ve kamu yararını kabul ettiğini söyledi.

Yolun aynı zamanda trafik yoğunluğunun arttığı D-100 karayoluna alternatif bir yol olacağını belirten Gürkan: "Kıyık'tan şehre giriş yolu olan Turan Dursun Caddesi paralelindeki Abdi İpekçi Caddesi, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine kadar gidiyordu. Açtığımız bu yol ile şehrin kuzeyini çevreleyen yeni bir yol yaratmış olduk." dedi. Edirne Jet Haber