'Sağlık Yolu' Hizmete Açıldı

'Sağlık Yolu' Hizmete Açıldı
Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi arasında Edirne Belediyesi tarafından yapılan 1700 metre uzunluğundaki 'Sağlık Yolu', düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi arasında Edirne Belediyesi tarafından yapılan 1700 metre uzunluğundaki 'Sağlık Yolu', düzenlenen törenle hizmete açıldı. 'Sağlık Yolu'nun Edirne'nin ilk ve tek planlı yolu olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, makam aracının şoför koltuğuna oturarak yoldan ilk geçişi yaptı.

Yolun 4 ay önce biteceğinin planlandığını belirten Gürkan, kış mevsiminin ağır geçmesinden dolayı yolun yapımını ötelediklerini söyledi. Edirne'de ana arter hariç yapılan tüm yolların belediye tarafından yapıldığına değinen Gürkan: "Belediye ve başka kurumlar tarafından yapılan tüm yollar arasında ilk kez bir projeye dayalı bir yol yaptık. Sağlık Yolu korkulukları, aydınlatması, yeşil alanları, bisiklet yolu ile Edirne'nin ilk projeli yoludur." dedi.

9'ar metre genişliğinde çift gidiş-geliş olarak yapılan 'Sağlık Yolu' 6 milyon 100 bin TL bedel ile tamamlandı. Toplam uzunluğu 1700 metre olan yolun her iki tarafında 2,5 metre genişliğinde bisiklet yolu, 2,25 metre genişliğinde yaya yolu ve 1,20 metre genişliğinde koşu yolu bulunuyor. 85 bin metrekarelik alanda 50 metre genişliğindeki bir alana oturtulan yol toplam 35 metre genişliğinde. Her iki tarafta kalan toplam 15 metrelik alan yeşil alan olarak düzenlendi. Yol için toplam 76 bin ton altyapı malzemesi kullanıldı. Yola 12 bin ton asfalt serimi gerçekleştirildi, 7 bin 500 metrekare parke taş döşendi. Ayrıca yağmur sularının drenajı için 4 bin 350 metre kanal, 5 adet menfez ve 110 adet ızgara yapıldı. Yolun Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile birleştiği alanda 20 metre çapında kavşak yapıldı. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bu noktaya aydınlatmalı bir kaide yaptı. TREDAŞ tarafından yolun aydınlatması sağlandı. Edirne Jet Haber