'Sağlıkla Zayıfla Obezite Okulu' 5. Mezunlarını Verdi

'Sağlıkla Zayıfla Obezite Okulu' 5. Mezunlarını Verdi
Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırarak sağlıklı kilo kaybı sağlamak için gerçekleştirilen 5. Sağlıkla Zayıfla Obezite Okulu programı tamamlandı.

4 Şubat - 19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 5. Sağlıkla Zayıfla Obezite Okulu programı tamamlandı.

Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırarak sağlıklı kilo kaybını sağlamak, sağlıklı yaşam biçimi davranışlarını olumlu yönde artırmak, sağlıklı hayat düzeninin yaşam tarzı olarak benimsenmesini sağlamak için gerçekleştirilen 5. Sağlıkla Zayıfla Obezite Okulu programı tamamlandı. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma Heves Yılmaz ve Edirne Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Esin Seçgin Sayhan'ın katılımıyla gerçekleştirilen kapanış programında katılımcılara sertifikaları verildi.

Tamamlanan program ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı: "Edirne Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezi'nde gerçekleştirilen program süresince katılan obez kadınlara sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırılması ve sağlıklı kilo kaybı sağlanması için Uzm. Dr. Can Behzat Demirkan, Diyetisyen Merve Değirmenci, Fizyoterapist Hasan Can Berberoğlu ve Psikolog Hande Aldemir tarafından her hafta düzenli olarak eğitim faaliyetleri gerçekleştiridi. Diyetisyen ve psikolog tarafından danışmanlık hizmetleri ve fizyoterapist tarafından fiziksel aktiviteye teşvik sağlandı. 5. Sağlıkla Zayıfla Obezite Okulu kapsamında başvuru yapan 62 kişiden 28 kişi seçilerek devam edilen programı 24 kişi tamamladı. Katılımcılarla toplam 106 kilogram ağırlık kaybı gerçekleşti."