Sahte Sandığı 100 TL'ye 500 Kat Fazla Değer Biçti: Başına İkinci Kez Talih Kuşu Konan Adam!

Sahte Sandığı 100 TL'ye 500 Kat Fazla Değer Biçti: Başına İkinci Kez Talih Kuşu Konan Adam!
Ankara'da bir benzin istasyonunda çalışan Serkan Solmaz, 100 TL'lik banknotu görünce şaşırdı. Banknotun sahte olup olmadığını kontrol etmek için para makinesini kullanan Solmaz, sonucu görünce havalara uçtu. Çünkü banknot...

Ankara'da bir benzin istasyonunda çalışan Serkan Solmaz, 100 TL'lik banknotu görünce şaşırdı. Banknotun sahte olup olmadığını kontrol etmek için para makinesini kullanan Solmaz, sonucu görünce havalara uçtu. Çünkü banknot hem sahte değildi hem de koleksiyonerlere satabileceği bir parçaydı!

İlk Hatalı Banknot Değil 

Serkan Solmaz'ın denk geldiği ilk hatalı basılmış para bu değilmiş. Anlattıklarına göre Solmaz, daha önce hatalı basılan 200 TL'ye denk geldiğini ve onu da satışa çıkardığını belirtti:

200 TL'yi de paraya ihtiyacımdan olduğundan dolayı 45-50 bin bandında bir rakam istemiştim. 35 bin teklif ettiler. O zaman kabul etmiştim.

Bu İkinci Talih Kuşu

İlk kez 200 TL'de basım hatası olduğunu fark edip 35 bin TL alan Solmaz, 100 TL'deki bir 0'ın olmadığını fark ettiğinde havalara uçtuğunu söyledi. 100 TL'yi de satmayı planladığını söyleyen Solmaz, 500 kat fazla değer biçti ve kafasındaki rakamın 50 bin TL olduğunu belirtti. Koleksiyonerlerden teklif bekleyen Solmaz, satış fiyatıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

Bunda bir tane 0 eksik. 1000'de 1 olan bir para elime geçti. Çevremdekiler 30 bini verdi, vermedim şimdi. Kafamdaki rakam 50 bin.