Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Anıldı
Sarıkamış Harekatının 103'üncü yılında Sarıkamış şehitleri Edirne'de anıldı.

Sarıkamış Harekatının 103'üncü yılında Sarıkamış şehitleri Edirne'de anıldı. Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün önünde toplanan vatandaşlara ay yıldızlı atkı, bere, eldiven dağıtıldı.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen grupta öğrenciler dev Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını taşıdı. Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Anıtı'ndaki törene Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Zekeriya Bayrak: "Sarıkamış, Yemen'den ölümsüzlük şerbeti için yürüyen fidanların hikayesidir. Sarıkamış, şanlı tarihimizin hüzünlü bir yaprağıdır. Rabbim bu millete bir daha Sarıkamışlar yaşatmasın. Rabbim ayakları altında cennet olan analarımızın gözlerine yaş, yüreklerine gam düşürmesin." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dua okundu ve törene katılanlara çorba ikramında bulunuldu. Edirne Jet Haber