Savcının 4 Yıl 1 Aylık En Yüksek Hapis Cezasını İstediği İmamoğlu'na İYİ Parti'den Destek

Savcının 4 Yıl 1 Aylık En Yüksek Hapis Cezasını İstediği İmamoğlu'na İYİ Parti'den Destek
İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği' iddiasıyla, tam 4 yıl 1 ay hapis talebiyle yargılanmaya devam ediyor. Kartal Anadolu Adalet Sarayı'nda 11.30...

İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği' iddiasıyla, tam 4 yıl 1 ay hapis talebiyle yargılanmaya devam ediyor. Kartal Anadolu Adalet Sarayı'nda 11.30 itibariyle başlayan duruşmada henüz kararla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan İYİ Partili isimlerden İmamoğlu'na destek açıklamaları yapıldı.

Savcı En Yüksek Cezayı İstedi

Bir önceki duruşmada konuyla ilgili görüşünü açıklayan savcı, İmamoğlu'na en üst sınır olan 4 yıl 1 aylık hapis ceza verilmesini istemişti. Ayrıca da Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'siyasi yasak' içeren 53 maddesinin uygulanmasını da talep etmişti. Ancak mahkeme bu talebi reddetmişti.

İmamoğlu'na İYİ Parti'den Destek

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Twitter hesabı üzerinden 'İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun yanında olduğumuzu göstermek için Kadın Politikaları Başkanımız Sayın Ünzile Yüksel, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanımız Sayın Bahadır Erdem ve salona giremeyen il teşkilâtımız ile adliyeye geldik.Millet iradesinin yanındayız' açıklamasını yaptı.

Öte yandan İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sekreteri Ali Kıdık ise 'bu kapının ardında 16 milyon İstanbul'lu yargılanıyor' ifadelerini kaydetmişti.