Seçim Sonrasında Konut Fiyatları Ne Olacak?

Seçim Sonrasında Konut Fiyatları Ne Olacak?
Konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş son yıllarda bir krize dönüştü ve konut ihtiyacı olanların konut satın almalarını engellemeye başladı. Konut satın alanlar ise emlak balonu sönerse zarar etme endişesi taşıyorlar.Seçim...

Konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş son yıllarda bir krize dönüştü ve konut ihtiyacı olanların konut satın almalarını engellemeye başladı. Konut satın alanlar ise emlak balonu sönerse zarar etme endişesi taşıyorlar.

Seçim Kararı Büyük Önem Taşıyor

Türkiye'de yaklaşan seçimler, ülke ekonomisini kimin yöneteceğine bağlı olarak konut fiyatlarındaki değişiklikleri de beraberinde getirecek. Bu bağlamda Evren Devrim Zelyut, seçimi kim kazanırsa kazansın konut fiyatlarının artışını sürdüreceğini belirtti.

Artışın hızının ve şiddetinin seçim sonuçlarına göre değişebileceğini ifade eden uzman isim, konut sektöründe yapılacak düzenlemelerin, fiyatları doğrudan etkileyeceğini ve bu nedenle sektöre ilişkin kararların büyük önem taşıdığını vurguladı.

İktidar Seçimi Kazanırsa Konut Fiyatları Ne Olur? 

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, iktidarın seçimi kazanması durumunda konut fiyatlarına dair yorumlarını paylaştı. Zelyut'a göre, Cumhur İttifakı'nın kazanması halinde konut fiyatları yükselecek.

Girdi maliyetlerindeki yükseklik nedeniyle yapısal reformların yapılması gerektiğini belirten Zelyut, dolar kurunun artışının da fiyatları yükselteceğini ifade etti. Ayrıca, göçmen politikasının da konut fiyatlarına etkisi olduğunu söyleyen Zelyut, Cumhur İttifakı'nın göçmenleri göndermeyeceği için konut arzının talebi karşılamayacağını ve fiyat artışlarının devam edeceğini düşündüğünü belirtti.

Muhalefet Seçimi Kazanırsa Konut Fiyatları Ne Olur?

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, muhalefetin seçimi kazanması durumunda konut fiyatlarının nasıl etkileneceğini değerlendirdi. Zelyut'a göre, sermaye girişlerinin artmasıyla dolar kuru önce yükselecek, ancak ardından düşüş yaşayacak. Bu durum, konut maliyetlerinin düşmesine ve fiyatların aşağı yönlü hareket etmesine neden olacak.

Bununla birlikte, muhalefetin göçmen politikası çerçevesinde göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesi planlandığı için, konut talebinde sert bir düşüş yaşanacak ve fiyatlar gerileyecektir.

Şu anda konut fiyatları yükseliş trendinde ve depremzedelerin konut talebi fiyatları daha da yukarıya çekiyor. Ancak, deprem kentlerinde inşa edilen yeni konutların devreye girmesiyle arz artacak ve fiyatlar dengeleyici etki gösterecektir.