Seçim Sonuçları Ne Zaman Saat Kaçta Açıklanacak? YSK Başkanı Açıklama Yaptı!

Seçim Sonuçları Ne Zaman Saat Kaçta Açıklanacak? YSK Başkanı Açıklama Yaptı!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için yurt çapında on milyonlarca kişi bugün sandık başına gitti. Saat 08.00 itibariyle başlayan oy verme işlemi, saat 17.00'ye kadar devam edecek. Oy verme işleminin sona ermesine saatler...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için yurt çapında on milyonlarca kişi bugün sandık başına gitti. Saat 08.00 itibariyle başlayan oy verme işlemi, saat 17.00'ye kadar devam edecek. Oy verme işleminin sona ermesine saatler kala, sonuçların ne zaman açıklanacağı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarının daha erken açıklanabileceğini belirtti.

Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

28 Mayıs Pazar günü itibariyle seçmenler sandık başına giderken, saat 17'de oy verme işlemleri sona erecek. Milletvekili pusulasının olmaması ve iki adayın yarışması nedeniyle seçimlerin daha kısa sürede sonuçlanacağı tahmin edilirken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener de kamuoyuna bilgi verdi. Başkan Yener, sonuçların daha erken çıkabileceğini belirterek "14 Mayıs'taki seçimler bilindiği gibi cumhurbaşkanı adaylarımız ve 24 siyasi partimizin katıldığı bir seçimdi. Bu seçimde ise sadece cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için bizler de daha erken sonuçlanacağını düşünmekteyiz." dedi.

Seçim Yayın Yasağı Saat Kaçta Kalkacak?

Saat 17 itibariyle oy verme işleminin sona ermesinin ardından yurt gelinde sayımlar başlayacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise Yüksek Seçim Kurulu'nun seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK'nın bu saati daha erkene alacağı düşünülüyor.