Seçimleri İçin Ülkemizdeki 20 Kentte 162 Sandık Kurulacak

Seçimleri İçin Ülkemizdeki 20 Kentte 162 Sandık Kurulacak
Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, Bulgaristan'da hükümet kurulamaması sebebi ile son 2 senede beşinci kez erken genel seçim yapılacağını ifade etti.Son 2 senedir gerçekleştirilen...

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, Bulgaristan'da hükümet kurulamaması sebebi ile son 2 senede beşinci kez erken genel seçim yapılacağını ifade etti.

Son 2 senedir gerçekleştirilen seçimlerde Bulgaristan'daki partilerin yeterli çoğunluğu sağlayamadığını hatırlatan Güneş, "Büyük oranda yeterli oyu alamamaları nedeniyle istikrarsız bir durum oluştu. Bu da ekonomik krizlerle boğuşan Bulgaristan'ı etkiliyor. Tabii bu durum bizim soydaşlarımızı da etkiliyor." şeklinde konuştu.

Soydaşların seçimlerden ötürü sandığa gitmekten yorulduğunu belirten Güneş, sözlerini şu şekilde devam etti:

"Bizlerin ümidi Bulgaristan'daki Türklerin ve vatandaşların daha iyi hayat şartlarına sahip olması ve refah düzeyinin yükselmesi. Türkiye-Bulgaristan arasındaki ilişkileri güçlendirmek için orada istikrarlı bir hükümetin kurulmasını istiyoruz. Soydaşlarımıza ricada bulunuyoruz, sandıklarda oy kullanma işlemlerine gelin katılın, bu sizler için çok kıymetli. Orada bir söz hakkı sahibi olmak istiyorsanız, bunlar Bulgaristan'da hükümetin kurulmasıyla olur. Hükümetin kurulması için de Bulgaristan parlamentosunda yer alan partilerin yüksek oranlarda oy almasıyla mümkün oluyor. Bulgaristan'daki partilerin çok fazla dağınık olması, sayısının fazla olması ve düşük oranlarda milletvekili sayılarında kalmaları nedeniyle burada istikrarsız durum oluştu."

Güneş, Bulgaristan'da seçime katılan yaklaşık 20 partinin olduğunu ancak partilerin yeterli milletvekili çıkaramaması sebebi ile hükümet kurulamadığını dile belirtti.