Sedefçi: "İYİ Parti İle %50 Oy Alırım"

Sedefçi: "İYİ Parti İle %50 Oy Alırım"
Eski belediye başkanı Hamdi Sedefçi, gündemi değerlendirdiği bir toplantı düzenledi.

Edirne'nin eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. İYİ Partiden aday olabileceğini anlatan Sedefçi, mevcut Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı eleştirdi.

"RECEP GÜRKAN'A KARŞI ÇOK TEPKİ VAR"

Halkın Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan memnun olmadığını ifade eden Sedefçi: "Ben siyasetten azıcık anlıyorsam, Recep Gürkan'a karşı çok tepki var. Bu adamdan kimse memnun değil. Çok militan CHP'liler ve yönetici kadrosu dışında herkes şikayetçi. Halktan duydum bunu. İnsanlar böyle konuşuyor. Keşke böyle olmasaydı, başarılı olsaydı alkışlasaydık kendisini ama hakikaten çok enteresan bir durum var." şeklinde konuştu.

2014 seçimlerinde CHP'den koparıldığını anlatan Sedefçi: "%58 oy aldığım CHP'den beni koparttılar. DSP adayı olmak zorunda bırakıldım. Vekillikte destek olduğum, abilik yaptığım, bana 'Sen benim şerefimsin' diyen adam benim yerime Edirne belediye başkan adayı seçildi ve seçimi kazandı." dedi.

Seçimden sonra Recep Gürkan'ın başarılı olması durumunda tebrik etmek için bekeldiğini ama her geçen gün Edirne'nin kötüye gittiğini belirten Sedefçi: "Edirne'ye verilen zarar, yapılan yanlış benim canıma gidiyor." dedi.

"PARTİYE DEĞİL ADAYA BAKIN"

Edirne'yi partilerin değil adayların yöneteceğinin altını çizen Sedefçi: "Bu yüzden adaya bakın. Hangisi bu işi daha iyi yapacaksa, sizden yanaysa ona katkı yapın." şeklinde konuştu.

"İYİ PARTİDEN ADAY OLURSAM YÜZDE 50 İLE SEÇİMİ ALIRIZ"

Yaklaşık 1,5 ay önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara'da 1 saatlik görüşme yaptığını anlatan Sedefçi, görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi. Sedefçi: "Sayın Genel Başkan 'İki yıldır seni izliyoruz, izlettiriyorum.' dedi. Edirne'de CHP ile iş birliği yok, adayımız sensin imasıyla beni telefonla arayacağını söyledi. O günden bu güne beklemedeyim. İYİ Parti adaylık şerefini bana verirse çok net yüzde 50 oyla seçilirim. İYİ Partinin köklerini Edirne'de salarız, yollarını açarız." ifadelerine yer verdi.

"BİR TEZGAH DÖNÜYOR"

Demokrat Parti İl Başkanı İbrahim Özyılmaz'ın kendisini görüşmeye davet ettiğini anlatan Sedefçi: "Benim için 'Efsane başkan' dedi. İYİ Partiden gelecek neticeyi bekliyorum dedim. Ne evet ne hayır diye cevap verdim. 'Eğer İYİ Partiden adaylık teklifi gelmezse bunu değerlendiririm' demişim. Enteresan bir şekilde birkaç gün sonrasında Demokrat Parti adına birisi abuk sabuk laflar etti. Arkasından İbrahim Bey de 'Bizi oyalıyor' gibi laflar ederek Demokrat Partiden aday olmayacağımı söyledi. Siyasette U dönüşü yapmak kimseye yakışmaz. Ben bu işin böyle olacağını da niye böyle olduğunu da biliyorum. Edirne'de bir tezgah dönüyor." şeklinde konuştu.

"HALK 2 ADAYA MAHKUM BIRAKILIYOR"

Edirne halkının 2 adaya mahkum bırakıldığını anlatan Sedefçi: "Bir tarafta AK Parti'nin adayı Koray Uymaz, bir tarafta CHP'nin adayı Recep Gürkan. Recep Bey hem İYİ Partiyle hem DP ile temas halinde. İYİ Parti aday çıkarmasın diye özel emek sarf ediyor." dedi.

YUNANCA AFİŞE DEĞİNDİ

Yılbaşında Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan yeni yıl kutlama afişlerinin Yunancasında Edirne'nin adının "Adrianopolis" olarak yazılması olayına da değinen Sedefçi: "Edirne belediye başkanıyım diye onur, şeref duyacağına Yunanca afiş bastırıp Adrianopolis belediye başkanı demesinin anlamını çözemiyorum. Ben Bulgaristan Filibe'de yetkililerle görüştüğümde Filibe demedim, Plovdiv diye hitap ettim. Kardeş şehir olalım diye teklifte bulundum. Onlar bana Edirne yerine Odrin deyince 'Dur kardeşim, burasının ismi Odrin değil, Edirne.' dedim. Ben senin şehrin Filibe'ye Bulgar ismiyle hitap ediyorsam sen de bana Edirne diyeceksin. Bunlar milli duygulardır. Bu duyguları ortaya koyamazsan teslimiyet içerisinde olursun. Adam utanmadan İstanbul'a Konstantinopolis diyen bir anlayışa teslim oluyorsun." ifadelerine yer verdi.

"RECEP'İN HAYATI YALAN"

Belediyede su tahsilatıyla ilgili sahte evrak ve zimmet konusunda çıkan haberlere ilişkin açıklama yapan Sedefçi: "Beyefendi (Recep Gürkan) diyor ki ben şikayet ettim. Yalan söylüyor, hayatı yalan." dedi.

"ALTYAPININ 3'TE 2'SİNİ BEN YAPTIM"

Edirne'nin altyapısının 3'te 2'sini kendisinin yaptığını anlatan Sedefçi: "Süloğlu Barajı'ndan suyu Edirne'ye ben getirdim. Benden önce kuyulardan su çekilip getiriliyordu. Saraçlar Caddesi'ni trafiğe kapattım, otogarı, pazaryerlerini, göleti yaptım. Bu adam (Recep Gürkan) 5 yıldan beri ne yaptı?" dedi.

"ALTYAPI PROJESİNİ BEN YAPTIM, RECEP BEY 5 YILDIR BİR ŞEY YAPMADI"

2012'de altyapı projesini kendisinin yaptığını ve Recep Gürkan'ın bunları silip attığını belirten Sedefçi: "Halka anket yaptı, alay etti insanlarla. 5 seneyi hiçbir şey yapmadan geçirdi. Recep Bey altyapı adı altında yarısı park işi olan bir ihale yapmış. 'Ben ihaleyi yaptım, İller Bankası parayı versin' diyor. İller Bankasının prensibi 'Parayı ben veriyorsam ihaleyi ben yaparım' şeklinde. Ama Recep diyor ki 'Sen işe karışma, bana parayı ver, işi ben yapayım. Tokmak bende olsun'. Tokmak ballı, Recep tutacak tokmağı. Eline bal bulaşacak, zorunlu olarak balı yalayacak." şeklinde konuştu.

"BAĞIMSIZ ADAY OLMAMI İSTEYENLER VAR"

Sedefçi: "Bağımsız aday ol diyenler var. 'Biz maddi manevi yanındayız, destekleyeceğiz' diyorlar. Bekleyin, sabrın sonu selamettir. İYİ Partiye güveniyorum, Edirne'yi bu Recep'e, Koray Bey'e mahkum etmeyeceklerdir." 

"CHP'DE TÜRKİYE REKORU OY ALDIK"

1983'te politikaya başladığını, 1989'da SHP'den belediye başkanı seçildiğini, 1992'de belediye başkanı seçilme şansını riske atarak CHP'ye geçtiğini anlatan Sedefçi: "CHP'nin oyu yüzde 4 civarındaydı o zamanlar. Belediye başkanı seçilme şansını riske atmıştım, CHP'ye geçmişim ve CHP'den seçimi kazanmışım. 1999'da kaybetmişim. 2004'te tekrar CHP'den belediye başkanı olmuşum. 2009'da yüzde 58 oyla Türkiye birincisi olmuşuz. 2014'te ise benim vekil yaptığım adamı tercih etmişler, dağdan gelip bağdakini kovmuşlar." şeklinde konuştu.

"CHP'Lİ ÖLECEĞİM"

CHP'li doğmadığını ama CHP'li öleceğini belirten Sedefçi: "Bütün medya böyle bilsin. Kimse Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir partiden koparamaz." dedi.