SGK'dan çalışanları ilgilendiren karar! 15 Ekim’den sonra her şey değişecek

SGK'dan çalışanları ilgilendiren karar! 15 Ekim’den sonra her şey değişecek
Aksi taktirde sıkıntılar doğacağı bildirilmektedir. Resmi açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’ de de yayınlandı. Emeklilik işlemi yapacaklar tarafından dikkat ile incelenmesinde yarar vardır....

Aksi taktirde sıkıntılar doğacağı bildirilmektedir. Resmi açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’ de de yayınlandı. Emeklilik işlemi yapacaklar tarafından dikkat ile incelenmesinde yarar vardır. Bu konuda yardım almak ve işlemleri başlatmak için ilgili kuruma gitmek gerekiyor. Böylece kısa süre sonra bitecek olan son gün öncesinde işlemlerinizi yaptırmış olabilirsiniz.

Emeklilik İşlemleri Elektronik Ortamda Gerçekleştirilecek

31 Mayıs 2006 tarihinden itibaren çıkarılan genelge ile işçi ve memurların dosyalarında bulunan tüm bilgiler HİTAP yolu ile elektronik ortama taşınmaya başlanmıştı. Yeni açıklamadan sonra anlaşılmıştır ki HİTAP artık çalışan ve emekliliğe hazırlık yapan vatandaşlarımızın daha çok hayatına girecek.

15 Ekim ve sonrasında HİTAP tüm işçi çalıştıran kurumlara ve çalışanlara hizmet verecek. Her türlü çalışana ait bilgi bu elektronik olanak ile saklanacak ve emeklilik işlemleri esnasında bu bu bilgiler kullanılmaya başlanacaktır. Bu şekilde çağa daha uygun ve hatasız bir yöntem ile emeklilik işlemleri yapılabilecektir. Hatasızlığın yanı sıra aynı zamanda hızlı işlem gerçekleştirilmesi ve iş gücü tasarrufu da sağlanmış olacaktır.

Emekli Adaylarının Yapması Gerekenler

Yukarıdaki yazıda da belirtildiği üzere elektronik ortamda yapılacak işlemler için emekli bilgilerine HİTAP üzerinden ulaşım sağlanacaktır. Artık bundan sonra emekli adayları Sosyal Güvenlik Kurumuna posta ile evrak göndermeyeceklerdir. Elektronik ortamdaki belgeler ile işlemler yürütülecektir.

Bu yöntem Sosyal Güvenlik Kurumunun özel olarak gerçek evrak, belge istemesi durumunda değişebilecektir. Belirlenen tarih olan 15 Ekimden sonra emekli olmak isteyen adayların bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir. Çok daha hızlı ve doğru sonuçlar alınacağı kesin olan bu yöntem ile belli bir rahatlık ortamı sağlanması gerçekleşecektir.