Şiddet mağdurları için acil yardım hattı

Şiddet mağdurları için acil yardım hattı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile “Acil Yardım Hattı İşbirliği” protokolünü imzaladı. Şiddet ve cinsel istismar mağdurları acil yardım hattını arayabilecek.Türkiye...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ile “Acil Yardım Hattı İşbirliği” protokolünü imzaladı. Şiddet ve cinsel istismar mağdurları acil yardım hattını arayabilecek.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonunun işlettiği acil yardım hattının kanunun yapılış aşamasından uygulanış aşamasına kadar her konuya hakim olan bir kuruluşun işlettiği bir hat olduğuna değinen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, "Bu profesyonelliği yerelin şiddeti önlemesinde bir mekanizma olarak kullanmasını istiyoruz. Bu anlamda Antalya'dan başlayan acil yardım hattı protokolleri düzeneğini getirdik. Kadına karşı şiddetin önlenmesinde en etkin rolün devlet politikası olduğuna inanıyorum. Devlet politikasının, yasal mevzuatın uygulanmasında da yerelin önemine değiniyoruz. Edirne Belediyesine kabul ettikleri için teşekkür ederim. Bu protokolü bu salonda bulunan kadın örgütlerine emanet ediyorum çünkü onlar takip edecekler. Biz yola çıkarken dedik ki; mücadele kazandırır. Türkiye'nin yarısı olarak, biz kazanacağız diyoruz. Bu mücadelede yanımıza erkek yöneticileri almak bizim için mutluluk kaynağı." diye konuştu.

Kadınlara yönelik birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçen hafta okuduğu haberde Hollanda'da ve Amerika'nın bazı bölgelerinde bir sistem kurulduğunu belirterek, Edirne'de buna benzer bir çalışma yaptıklarını söyledi. Gürkan, şimdilik ne olduğunu açıklamadı.

“Acil yardım hattı işbirliği” protokolü ile şiddet ve cinsel istismar mağdurları, 0549 656 9696 ve 0212 656 96 96 numaralı Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu acil yardım hattını arayabilecekler.