Sınırı Geçen Yunan Askerleri Tutuklandı

Sınırı Geçen Yunan Askerleri Tutuklandı
Yasa dışı bir şekilde Türk topraklarına geçen iki Yunan askeri tutuklandı. Tutuklanan Yunan askerleri sınırı yanlışlıkla geçtiklerini söyledi.

Yasa dışı bir şekilde Türk topraklarına geçen iki Yunan askeri tutuklandı. Tutuklanan askerler sınırı yanlışlıkla geçtiklerini söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.

Pazarkule Gümrük Kapısı yakınlarında Türk topraklarına yasa dışı bir şekilde geçtikten sonra Türk sınır birlikleri tarafından gözaltına alındı. 'Askeri casusluk' ve 'askeri yasak bölgeye girmek' suçlarından tutuklanan teğmen Angelos Mitretodis ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis, sınır yanlışlıkla geçtiklerini söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.

Askerlerden Angelos Mitretodis, ifadesinde; gördükleri ayak izlerinin kaçak göçmenlere ait olduğunu düşündüklerini, izlerin peşinden gittiklerini ve bunları komutanlarına göstermek için cep telefonuyla görüntü çektiklerini söyledi. İfadesinde Türk topraklarına nasıl geçtiklerini fark etmediklerini belirten Mitretodis'in: "Herhangi bir olay çıkmaması için teslim olduk. Kötü bir amacımzı yoktu. İzleri takip ederken taze idrar izleri gördük. Hızlıca izleri takip ederken fark etmeden sınırı geçmişisiz." dediği öğrenildi.

Dimitris Kouklazis isimli askerin ifadesinde on yıldır asker olarak görev yaptığını, karla kaplı olmasından dolayı sınırı fark etmeyip Türkiye sınırına girdiklerini, suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.

Angelos Mitretodis ve Dimitris Kouklazis isimli iki Yunan askeri, Türkiye'de ikametlerinin bulunmaması ve kaçma şüphesi nedeniyle 1. derece askeri yasak bölge ihlali suçunu işledikleri gerekçesiyle adli makamlarca tutuklandı. Gündem Gazetesi