Sınırı Koşarak Geçen Türk Vatandaşına Hapis Cezası

Sınırı Koşarak Geçen Türk Vatandaşına Hapis Cezası
Yunanistan'a açılan sınır kapısı Pazarkule'den koşarak Yunanistan tarafına geçen Türk vatandaşına mahkeme tarafından hapis ve para cezası verildi.

Edirne'nin Yunanistan'a açılan sınır kapısı Pazarkule'den koşarak Yunanistan tarafına geçen Türk vatandaşına mahkeme tarafından 4 ay hapis cezası ve 1500 euro para cezası verildiği öğrenildi.

İsmi açıklanmayan bir Türk, 19 Mart Pazartesi akşamı yaya olarak Pazarkule Sınır Kapısı'na geldi. Polis noktasını yürüyerek geçen kişi Yunanistan tarafına doğru devam ettiğinin fark edilmesi üzerine Gümrük Muhafaza Ekipleri şahsa uyarıda bulundu. Şahsın koşmaya başlaması ile ekipler havaya uyarı ateşi açarak şahsın durmasını istediler. Tampon bölgeye kadar koşan şahıs daha sonra Yunan sınır görevlilerince gözaltına alındı.

Yunanistan'ın Gümülcine şehrinde Türkçe yayın yapan Birlik gazetesinde yer alan habere göre; olayın yaşandığı sırada gümrükte bulunan Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Sotiria Theoharidi, silah sesleri arasında sınırı terk etti. İki ülke arasında tutuklu askerler yüzünden gergin olan ilişkilerde Yunan askerlerinin havaya açılan uyarı ateşini farklı algılayıp karşılık vermemesi bir şans olarak nitelendirildi.

ÇOCUKLARININ YANINA GİTMEK İSTEMİŞ

Yunan basınında yer alan haberlere göre, sınırı geçen Türk vatandaşın alkollü olduğu için ayılması beklendi. Şahıs, alınan ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemede çocuklarının İsveç'te olduğunu ve çocuklarının yanına gitmek için sınırı geçmeye çalıştığını söyledi. Edirne Jet Haber