Sinop’ta Bugün Kuvvetli Yağmur Bekleniyor

Sinop’ta Bugün Kuvvetli Yağmur Bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre bugün saat 10.00 ile 23.00 arasında Sinop’ta yerel kuvvetli yağış bekleniyor.

Ağustos ayının son günlerinde ülke genelindeki farklı şehirlerde yağışlar etkisini göstermeye devam ediyor. Bu kapsamda, 25 Ağustos tarihinde saat 10:00 ile 23.00 arasında Sinop’ta kuvvetli yağış beklentisinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından duyurulmasının ardından ayrıntılara ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgi verdi.

Sinop’ta Yağmur Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün etkili olması beklenen kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek, sel, su baskını, heyelan ve yıldırım gibi risklere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtirken, söz konusu yağış ihtimaline dair yapılan açıklamada:

‘’Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün sabah saatlerinden itibaren doğu ilçelerinden başlayarak zamanla Sinop il genelinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Gece saatlerine kadar aralıklara etkili olması beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ denildi.