Soğuk ve Yağışlı Hava Geliyor

Soğuk ve Yağışlı Hava Geliyor
Hava sıcaklıkları yurt genelinde hissedilir derecede düşecek. Marmara Bölgesi'nde perşembe ve pazartesi günü yağışlı havanın hakim olacağı tahmin ediliyor.

Bir süredir mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalacak. Perşembe gününden itibaren Marmara Bölgesi'nde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre yurt genelinde hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

TRAKYA BÖLGESİ'NDE HAVA

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de perşembe ve pazartesi günleri yağmurlu havanın hakim olması bekleniyor.

Edirne perşembe günü yağmurlu en düşük 8, en yüksek 14 derece. Cuma günü çok bulutlu en düşük 5, en yüksek 11 derece. Cumartesi günü yağmurlu en düşük 1, en yüksek 9 derece. Pazar günü yağmurlu en düşük 4, en yüksek 9 derece. Pazartesi günü yağmurlu en düşük 5, en yüksek 11 derece. Salı günü yağmurlu en düşük 1, en yüksek 13 derece.

Tekirdağ perşembe günü yağmurlu en düşük 8, en yüksek 13 derece. Cuma günü çok bulutlu en düşük 6, en yüksek 12 derece. Cumartesi günü yağmurlu en düşük 5, en yüksek 13 derece. Pazar günü yağmurlu en düşük 9, en yüksek 14 derece. Pazartesi günü yağmurlu en düşük 10, en yüksek 16 derece. Salı günü yağmurlu en düşük 8, en yüksek 15 derece.

Kırklareli perşembe günü yağmurlu en düşük 7, en yüksek 13 derece. Cuma günü çok bulutlu en düşük 3, en yüksek 10 derece. Cumartesi günü yağmurlu en düşük 1, en yüksek 10 derece. Pazar günü yağmurlu en düşük 5, en yüksek 12 derece. Pazartesi günü yağmurlu en düşük 5, en yüksek 11 derece. Salı günü yağmurlu en düşük 2, en yüksek 13 derece.

YURT GENELİNDE HAVA

Perşembe günü Marmara, Ege'nin kuzeyi, Doğu Karadeniz ve Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Akdeniz'in batısında kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışların Marmara'da yağmurlu, Karadeniz'de yağmurlu ve yer yer karlı, Doğu Anadolu'da karlı ve yer yer kuvvetli yağmurlu, karla karışık yağmurlu olacağı tahmin ediliyor.

Cuma günü yağışlı havanın Güneydoğu Anadolu'nun ve Karadeniz'in tamamını, İç Anadolu'nun doğusu, Akdeniz'in doğusunu etkisi altına alacağı tahmin ediliyor. Yağışlar Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve yer yer karla karışık yağmur şeklinde; Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz'de yağmurlu; Karadeniz'de yer yer yağmurlu, yer yer karlı olacak.

Cumartesi günü yağışlı hava İç Anadolu'nun batısına doğru kayacak ve Ege'nin doğusu da yağışlı havanın etkisinde olacak. Yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Pazar günü Ege, İç Anadolu ve Akdeniz'in tamamı, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimi yağışlı havanın etkisinde olacak. Yağışların genel olarak yurdun batı kesimlerinde yağmurlu, doğu kesimlerinde ise karlı ve karla karışık yağmurlu olması bekleniyor.

Pazartesi günü Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu hariç tüm yurdun yağışlı havanın etkisi altında olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar tüm yurtta yağmur, Akdeniz'in sahil şeridinde sağanak, Doğu Anadolu'nun batısı ve Karadeniz'in güneydoğusunda karlı olacak.