Soğuklar Bitmedi! Meteorolojiden Bazı İllere Uyarı Geldi

Soğuklar Bitmedi! Meteorolojiden Bazı İllere Uyarı Geldi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında havaların daha da soğuyacağı ve soğuklar bitmediğine değinildi. Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen deprem felaketinin ardından yaşam şartlarının da giderek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında havaların daha da soğuyacağı ve soğuklar bitmediğine değinildi. Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen deprem felaketinin ardından yaşam şartlarının da giderek zorlu bir hale gelmesiyle beraber özellikle depremden dolayı yaşamını dışarıda devam ettirenler için hava durumu en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. Şu anda sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda çığ ve rüzgar uyarısı yapıldı.

Son zamanlarda hava sıcaklıklarının yüksek olması sebebiyle sıcaklığı fırsat bilen vatandaşlar akın akın dışarıya çıkmaktadır. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda bu sıcaklığın devam etmeyeceği özellikle de Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesinin yüksek taraflarında çığ tehlikesi bulunduğu belirtildi. Ayrıca yapılan açıklama kapsamında Marmara ve Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusundan Güney ve Güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar geleceğine değinildi.

Deprem Bölgesinde Hava Sıcaklıkları

Türkiye genelinde yıkıma sebep olan ve 11 ili etkisi altına alan depremden sonra o bölgede hava sıcaklıkları da merak içerisinde araştırılmaktadır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında deprem bölgesindeki 11 ilde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve gece saatlerinde sıcaklığın sıfırın altına düşeceği belirtildi.