Sokak Hayvanlarına Olan Desteğiyle Tanına Eda Öğretmenden Acı Haber

Sokak Hayvanlarına Olan Desteğiyle Tanına Eda Öğretmenden Acı Haber
Hakkari Şemdinli'de İngilizce öğretmenliği yaparken sokak köpeklerini besleyip, onlar için kulübeler yaptıran 41 yaşındaki Eda Kırkıcı, Hatay’da, depremde evinin bulunduğu binanın yıkılmasıyla hayatını kaybetti.Irak ve...

Hakkari Şemdinli'de İngilizce öğretmenliği yaparken sokak köpeklerini besleyip, onlar için kulübeler yaptıran 41 yaşındaki Eda Kırkıcı, Hatay’da, depremde evinin bulunduğu binanın yıkılmasıyla hayatını kaybetti.

Irak ve İran sınırının kesiştiği noktadaki Şemdinli ilçesinin Kayalar köyünde İngilizce öğretmenliği yapan Eda Kırkıcı, sokak köpekleri için verdiği mücadeleyle tanınmıştı. Eda öğretmen, okuldan geriye kalan zamanlarında bölgedeki sokak köpeklerini besleyip, bakımın yaptı. Hayvanseverlerin de desteğiyle onlar için kulübeler koyduğu bir alan oluşturan Kırkıcı, tayinini bir sene erteledi. Şemdinli’de geçirdiği 5 seneden sonra Kırkıcı, önceki sene memleketi Hatay’a tayin oldu.

Eda öğretmenin yaşadığı bina, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkıldı. Enkaz altında kalan Eda Kırkıcı’nın önceki gece cansız bedenine ulaşıldı.