'Sokakta Sağlık Var' Bilim Şenliği Düzenlenecek

'Sokakta Sağlık Var' Bilim Şenliği Düzenlenecek
Edirne'de Sokakta Sağlık Var Bilim Şenliği düzenlenecek. 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Toplum ve Bilim Daire Başkanlığınca yürütülen 4007 Bilim Şenlikleri Programı kapsamında Edirne'de Sokakta Sağlık Var Bilim Şenliği düzenlenecek.

Edirne Sokakta Sağlık Var Bilim Şenliği, Edirne Valiliği himayesinde düzenlenecek. Projenin ortakları arasında Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesi yer alıyor.

Bilim şenliğinde sağlık davranuşlarını geliştirmeye yönelik yarışma, tiyatro oyunu, dans gösterileri yapılacak. Bunun yanı sıra erken teşhis amaçlı tarama, beden kitle indeksi gibi etkinlikler düzenlenecek. Proje ile birlikte bireylerin temel sağlık bilgilerine sahip olması, sağlık sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda bilinçlendirilmesi, koruyucu önlemleri bilmesi ve uygulayabilmesi hedefleniyor.

Edirne Sokakta Sağlık Var Bilim Şenliği'nin 2019 yılının Eylül ayında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenmesi ve yaklaşık 5 bin kişinin katılması bekleniyor.