Son 1 Saat: Kabine Toplantısında Neler Konuşulacak? Toplantının Kararları Ne Zaman Açıklanacak?

Son 1 Saat: Kabine Toplantısında Neler Konuşulacak? Toplantının Kararları Ne Zaman Açıklanacak?
En son 28 Kasım günü gerçekleştirilen Kabine toplantısında bugün, Aralık ayının öne çıkan konuları konuşulacak. Asgari ücret, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), terör, FETÖ operasyonları, enflasyon ve faiz gibi konuların...

En son 28 Kasım günü gerçekleştirilen Kabine toplantısında bugün, Aralık ayının öne çıkan konuları konuşulacak. Asgari ücret, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), terör, FETÖ operasyonları, enflasyon ve faiz gibi konuların masada olması bekleniyor.

Son Kabine'de Müjdeli Haberler Vardı

28 Kasım'da gerçekleştirilen son Kabine toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmeli personellere kadro müjdesinin vermişti. Bugünkü toplantıda henüz bir müjde olup olmayacağı belirsizliğini korurken, yüksek ihtimalle EYT ve asgari ücret gibi konuların masada olacağı düşünülüyor.

Bugünkü Kabine Toplantısı Saat Kaçta?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan Kabine toplantısına neredeyse 1 saat kaldı. 15.30'da başlayacağı bilinen toplantıdan sonra ise Cumhurbaşkanı önemli açıklamalarda bulunacak. Ancak, toplantının ne zaman biteceği şimdilik bilinmiyor.

Kabine Toplantısında Neler Konuşulacak?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere son Kabine toplantısında sözleşmeli personellere kadro müjdesi verilmişti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT çalışmalarında artık sona gelindiğini de bildirmiş, daha fazla açıklama yapmamıştı.

Tüm bu nedenlerden dolayı, bugünkü Kabine toplantısında, EYT'de gelinen son noktanın değerlendirilip, netleştirilmesi bekleniyor. Öte yandan bir süredir devam eden asgari ücret zammına dair pazarlıklarla ilgili daha net bir cevabın gelmesi öngörülüyor. Bunların yanı sıra ise terörle mücadele, FETÖ operasyonları, enflasyon ve faiz gibi önemli gündemlerin de yine masada olması bekleniyor.