Son Dakika: İmamoğlu Soylu'yu Tanık Olarak İstedi, Duruşmaya Ara Verildi

Son Dakika: İmamoğlu Soylu'yu Tanık Olarak İstedi, Duruşmaya Ara Verildi
İBB Başkanı İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görürken, İmamoğlu'nun Avukatı Kemal Polat ve çok sayıda CHP ve İYİ Partili isim de katıldı.Sanık avukatları...

İBB Başkanı İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görürken, İmamoğlu'nun Avukatı Kemal Polat ve çok sayıda CHP ve İYİ Partili isim de katıldı.

Sanık avukatları önceki duruşmada delillerin tam araştırılmadığını öne sürerek reddihakim talebinde bulunmuştu. Üst mahkemenin de reddihakim talebini reddetmesi tutanaklara geçirildi.

İmamoğlu'nun avukatı Kemal Bolat ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tanık olarak dinlenilmesini istedi.

Duruşmaya tanık olarak katılan İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun ve siyasi danışmanı Necati Özkan da YSK'ya hiçbir zaman hakaret etmediğini yinelediler.

Hakim İçişleri Bakanı Soylu'nun tanık olarak dinlenilmesi talebini reddetti.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı ise olabilecek en yüksek ceza olan 4 yıl 1 ay hapis ve siyasi yasak cezası talep etti.

Sanık avukatları ise savunma yapmak için süre talep etti. Hakim ise savunmaların hazırlanması için gerekli sürenin önceki celselerde verildiğini öne sürerek bu talebi reddetti. Avukatlar ise yine savunma için duruşmaya ara verilmesini talep etti. Hakim ise talebi onayladı ve saat 16.00'a kadar duruşmaya ara verdi.