Sosyal Medyadaki Yanıltıcı Uyarılara Dikkat Edin!

Sosyal Medyadaki Yanıltıcı Uyarılara Dikkat Edin!
16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek Halkoylamasında oyunuzun geçerli sayılabilmesi için bunlara dikkat etmeniz gerekli.

16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek anayasa değişikliği referandumunda, 2 ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulası kullanılacak. 'Evet' tercihinin yer aldığı bölüm beyaz, 'hayır' tercihinin yer aldığı bölüm ise kahverengiden oluşacak. Referanduma sayılı günler kala sosyal medyada, oyların geçerli sayılması için mührün 'evet' veya 'hayır' yazılarının üzerine basılmaması gerektiği yönünde iddialar yer aldı.

Yüksek Seçim Kurumu (YSK), özellikel sosyal medyada dolaşan bu asılsız haberler hakkında açıklama yaptı. YSK'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, tercih mührünün beyaz veya kahverengi renkli bölümlerden yalnızca birine basılmasının yeterli olduğu söylendi.

'Tercih' mührünün hem 'evet' hem de 'hayır' seçeneklerini temsil eden iki renkte de yer alması durumunda oylar geçersiz sayılacak.

YSK tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Son günlerde özellikle sosyal medyada seçmenlerin Halkoylamasında 'TERCİH' mührünü oy pusulasında 'EVET' veya 'HAYIR' yazılarının üzerine basmamaları gerektiği yoksa oyların geçersiz sayılacağı yönünde asılsız ve yanlış haberler dolaşmaktadır. Birleşik oy pusulasında 'EVET' için beyaz, 'HAYIR' için kahverengi bölümler ayrılmıştır. 'Tercih' mührünün bu bölümlerden sadece birine (yazının üstüne de denk gelse) basılması yeterlidir."

(Görsel, Cumhuriyet Halk Partisinden alınmıştır.)

EJH