"Sosyal Medyanın Gazına Geldim"

"Sosyal Medyanın Gazına Geldim"
Edirne'de; Cumhurbaşkanı'na ve Eski Başbakan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan M.Ç., sosyal medyanın gazına geldiğini söyledi.

Edirne'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Eski Başbakan Davutoğlu'na ve Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan M.Ç., hakim karşısına çıktı. Avukat istemeyip savunmasını kendisi yapan sanık: "Sosyal medyanın gazına geldim." dedi.

"Cumhurbaşkanına hakaret", "Suçu ve suçluyu övme", "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak, çoğaltmak, satmak, nakletmek, ihraç etmek" suçlarından Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan M.Ç., dün görülen duruşmada avukat istemedi, savunmasını kendisi yaptı.

M.Ç., savunmasında sosyal medya sitesi üzerinden paylaştığı müstehcen görüntüler için: "Başkasının sayfasından almış olduğum görüntüleri kendi sayfama yükledim. Bir süre sayfamda kaldı, sonra sildim." dedi.

"SOSYAL MEDYANIN GAZINA GELDİM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e hakaret ettiği iddialarına: "Başkasının sayfasından aldım, paylaştım. Suç olduğunu bilmiyordum." şeklinde yanıt veren M.Ç., paylaşımları neden yaptığı sorusuna ise: "Birden sosyal medyanın gazına geldim. Bu şekilde paylaşımlarda bulundum." dedi. Sosyal medya sitesi Facebook'ta "Bahoz" ismini duvar kağıdı olarak kullandığını söyleyen M.Ç.: "Kürtler arasında geçen bir Bahoz ismi vardır. Bu suç değil." dedi.

M.Ç.'nin savcılıktaki ifadesinde hesabında paylaşım ve yorumlar yaptığı, PKK terör örgütüyle bağlantısı olmadığını söylediği öğrenildi. M.Ç., karakolda ve savcılıkta verdiği ifadelerin doğru olduğunu söyledi.

Mahkeme, dosyadaki eksik hususların giderilmesinin ardından dosyanın Cumhuriyet Savcılığına gönderilmesi için yargılamayı ileri bir tarihe erteledi.

Gündem Gazetesi