SP İl Başkan Yard. Kadir İriş: "İktidarda Ekonomik Telaş Var"

SP İl Başkan Yard. Kadir İriş: "İktidarda Ekonomik Telaş Var"
Saadet Partisi Edirne İl Başkan Yardımcısı Kadir İriş, son yıllarda enflasyon ve büyüme rakamlarının ekonominin gerçek argümanlarıyla örtüşmediğine dikkat çekti.Kadir İriş: "TÜİK’in son olarak 7,4 şeklinde açıkladığı...

Saadet Partisi Edirne İl Başkan Yardımcısı Kadir İriş, son yıllarda enflasyon ve büyüme rakamlarının ekonominin gerçek argümanlarıyla örtüşmediğine dikkat çekti.

Kadir İriş: "TÜİK’in son olarak 7,4 şeklinde açıkladığı büyüme rakamlarının, dünya sıralamasında zirveye yerleşmişti. Son günlerde ortaya çıkan tablo ise büyüme rakamlarını değil, ekonomide iktidarı telaşa düşüren rakamlar oldu." açıklamasını yaptı.

"Ekonomi iyi ise ve büyüme rakamları gerçeği yansıtıyorsa bu telaş niye? Ekonomi kötü ise açıklanan büyüme rakamları nasıl ortaya çıktı?" sorusunu yönelten İriş, son günlerde 2.2 milyar dolarlık müdahaleye rağmen dövizin ateşinin bir türlü söndürülemediğine vurgu yaptı.

"PANSUMAN TEDBİR"

‘Varlık Barışı’na da değinen Kadir İriş: "Üretim yerine özelleştirmeyi, fabrika yerine alışveriş merkezi yapmayı ilke edinen hükümet, doların önlenemeyen yükselişi ve ekonomide yaklaşan krizi baskılamak için pansuman bir tedbire başvurarak Varlık Barışı’nı Meclis’ten geçirdi. Yurt dışından getirilen varlıklardan sadece yüzde 2 oranında vergi alınacağı açıklandı. Oysa vatandaş, varlık barışı yerine toplumu kutuplaştırmaktan vazgeçip yönetim barışı sağlamasını bekliyor. Yurt içindeki kayıt dışı paraların da yurt dışına çıkıp yeniden ülkeye getirilerek varlık barışıyla aklanmış olacak olması ayrı bir tartışmaya yol açar." şeklinde konuştu. Edirne Jet Haber