Suyla İlgili Şok Eden Rapor: "Sebze Dahi Yıkamayın"

Suyla İlgili Şok Eden Rapor: "Sebze Dahi Yıkamayın"
Edirne'de içme suyuyla ilgili şok bir rapor ortaya çıktı. Uzmanlar, vatandaşları suyun sebze meyve yıkamada dahi kullanılmaması konusunda uyardı. 

Edirne'de içme suyuyla ilgili şok bir rapor ortaya çıktı. İçme suyu numunesi sonuçlarına göre Keşan ilçesinin Erikli sahilinde içme suyu kullanılamaz halde. Uzmanlar, vatandaşları suyun sebze meyve yıkamada dahi kullanılmaması konusunda uyardı.

Edirne'nin tatil cenneti Saros Körfezinde her yıl binlerce turistin tatil yaptığı Erikli sahilinde şok eden bir rapor ortaya çıktı. Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğünün raporuna göre, Erikli sahilindeki içme suyu kullanılamaz halde. İçme suyundan alınan numuneleri inceleyen ekipler, içme suyunun kullanılmasının uygun olmadığına karar verdiler. Numunelerde insan sağlığı açısından zararlı yoğun miktarda mikrobun göze çarptığı açıklanırken, raporda içme suyunun renginin, kokusunun, bulanıklığının ve iletkenliğinin uygunsuz olduğu belirtildi. İçme suyunun insani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmelikler gereğince kullanmasının uygun olmadığı belirtilen raporda, içme suyunda kimyasal maddelerden amonyumun da mevcut olduğu açıklandı.

"MEYVE SEBZE DAHİ YIKANMAMALI"

Ortaya çıkan rapor vatandaşları korkuturken, raporla ilgili açıklama yapan uzmanlar vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada vatandaşların içme suyunu yıkanma dışında kullanmaması gerektiği söylenirken, meyve ve sebze gibi ürünlerin dahi içme suyu ile yıkanmaması gerektiğinin altını çizdiler.

"KAYNATMAK ÇARE DEĞİL"

Açıklamada yemek suyunda kullanılan içme suyunun, imkanlar çerçevesinde yemeklerde de kullanılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, içme suyunun sağlıklı olmadığını söylediler. Rapora göre vatandaşların içme suyunu kaynatmasının dahi suyu içime uygun hale getirmeyeceğini söylerken, su kullanımında çok dikkat etmeleri gerektiğini vurguladılar.

"RAPORDAKİ SONUÇLARA ŞAŞIRMADIK"

Rapora göre kullanıma uygun olmayan içme suyuna vatandaşlar da tepki göstererek, su sorununun bugün ortaya çıkan bir sorun olmadığını söylediler. Erikli sahilinde uzun yıllardan bu yana sorunun devam ettiğini söyleyen vatandaşlar, içme suyu raporunda kullanıma uygun olmadığının açıklanmasına şaşırmadıklarını belirterek yetkililerden sorunun çözülmesini istediler. Musluklardan akan suyun koktuğunu söyleyen vatandaşlar, en önemli insani ihtiyaç olan içme suyunu sadece yıkanma amaçlı kullandıklarını açıkladılar. EJH

Uğur Akagündüz / Gündem