Takılan Para ve Altın Dudak Uçuklattı! 5 Bin Kişilik Aşiret Düğününde Takıldı

Takılan Para ve Altın Dudak Uçuklattı! 5 Bin Kişilik Aşiret Düğününde Takıldı
Şırnak Uludere'deki Gülyazı köyünün Irak sınırında, 23 yaşındaki Çiğdem Oflu ve 25 yaşındaki Kerem Enc çiftinin 2 gün devam eden düğününe 5 bin insan katıldı. Çifte takılan para ve takılar tek tek bir masada sayıldı.Uludere’nin...

Şırnak Uludere'deki Gülyazı köyünün Irak sınırında, 23 yaşındaki Çiğdem Oflu ve 25 yaşındaki Kerem Enc çiftinin 2 gün devam eden düğününe 5 bin insan katıldı. Çifte takılan para ve takılar tek tek bir masada sayıldı.

Uludere’nin Irak yakınında bulunan Gülyazı köyünde Çiğdem Oflu  ve Kerem Enc çiftinin 2 gün süren düğünü yapıldı. Düğüne Uludere'deki protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri dahil 5 bin vatandaş katıldı.

Davetli vatandaşlara 350 kilo etli yemek dağıtımı yapıldı.

Uzun Halay Zinciri Oluşturuldu

Sabahın erken saatlerinde başlayan düğünde yöresel giysili davetli vatandaşlar, akşama kadar Türkçe ve Kürtçe müzikler eşliğinde uzun halay zinciri oluşturdu.

Metrelerce süren halay zinciri, havadan görüntülendi. Gelin ve damada 300 bin lira ve 500 bin lira değerinde altın takıldı.

Damadın kardeşi iş insanı Mikail Enc, düğüne katılım gösteren davetlilere teşekkür etti. Mikail Enc, "Metrelerce uzanan halay görüntüleri için gurur duyduk. Gelen tüm kanaat önderlerine, siyasi parti liderlerine ve katılımcılara teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Damat Kerem Enc ise heyecanının yüksek olduğunu ifade ederek, gelen davetlilere kendisi ve ailesi adına teşekkür ettiğini dile getirdi.