Taksiciler, Meslektaşlarının Yaşamını Yitirdiği Yere Karanfil Bıraktı

Taksiciler, Meslektaşlarının Yaşamını Yitirdiği Yere Karanfil Bıraktı
Birleşik Taksi Şoförleri Derneğinin çağrısı üzerine taksiciler Vatan Caddesi'nde toplandı.Dernek Başkanı Hüseyin Duman tarafından yapılan açıklamada meslektaşlarının yaşamını yitirmesinin ardından duyduğu üzüntüyü...

Birleşik Taksi Şoförleri Derneğinin çağrısı üzerine taksiciler Vatan Caddesi'nde toplandı.

Dernek Başkanı Hüseyin Duman tarafından yapılan açıklamada meslektaşlarının yaşamını yitirmesinin ardından duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Taksicilerin can güvenliği için kabinli araç istediklerini belirten Duman, "Haykırmamıza rağmen bizi duymuyorlar. Bundan önceki ve şimdiki İBB yönetimine kabinli araç için topladığımız 10 binlerce ıslak imzalı dilekçelerimizi ilettiğimiz halde kale almadılar." şeklinde konuştu.

Duman, her meslekte iyiler ve kötüler olduğunun da altını çizerek şu ifadelere yer verdi:

"Her mesleğin iyisi kötüsü var iken sadece içimizdeki kötüleri gösteren, hatta halka mal olmuş kişilerin görsel medyada 'Beni taksici almadığı zaman beyzbol sopası ile camını çerçevesini kırmak istiyorum.' diyerek, halkı suça teşvik ederek, birçok meslektaşımızın zarar görmesine sebep olanları kınıyoruz. Bu cinayetlerin ne ilk ne de son olacağını düşünüyoruz. 'Yeter artık' diyerek can güvenliğimiz için ille de kabinli taksi istiyoruz."

Açıklamadan sonra taksiciler konvoy halinde Aydın Altun'un yaşamını yitirdiği Pazartekke Tramvay Durağı'na hareket etti.