Taksiye Zam

Taksiye Zam
Edirne'de taksilere zam geldi. Taksimetre açılış fiyatı zamlandı.

Edirne'de taksilere 4 yıl sonra ilk kez zam geldi. Ülke genelinde en ucuz taksi hizmetini verdiklerini söyleyen Edirneli taksiciler, yapılan zammın zamanında geldiğini ancak yeterli olmadığını söylediler.

Ülke genelinde en ucuz taksi hizmetini verdiklerini söyleyen Edirneli taksiciler, şoförler odasına yazdıkları dilekçe sonrası taksimetreye zam geldiğini açıkladı. Taksimetre ayarı için Edirne Tren Garı önünde toplanan taksiciler, yapılan zammı az bulurken en son 2013 yılının Ağustos ayınca zam aldıklarını hatırlattılar.

Taksimetre açılış fiyatının 2,70 TL'den 3,80 TL'ye yükseldiğini ifade eden taksici esnafı Necat Mutlugün: "Hayat pahalılığı gittikçe artıyor. Dolar yükseliyor, euro yükseliyor, akaryakıt yükseliyor. Biz Edirne Şoförler Odasına zam için dilekçe verdik. Şoförler Odası da Ankara'daki Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna dilekçe verdi. Federasyon zammı onayladı." şeklinde konuştu.

Taksicilerden Leyla Arda ise: "Ülke genelinde en uygun taşımacılığı yapan bizdik. Yerinde bir karar zaten bekleniyordu. Akaryakıt pahalı, aracın bakımları pahalı, yapılan zam ne kadar yeterli olacak göreceğiz. Pek yeterli değil." dedi.

TAKSİMETRE AYARINA DA ZAM

Taksimetre fiyatlarının değişmesiyle birlikte taksimetre ayarı yapan firmanın yaptığı zam taksicileri isyan ettirdi. Taksimetre ayarı için Edirne Tren Garı önünde toplanan taksiciler: "İki yıl önce taksimetre ayarı yaptırdık. O zamanlar firma bizden 50 lira almıştı. Şimdi ise 175 lira oldu. Kaçta kaç arttığı hiç belli değil. Alt tarafı bir ayar. Bizim arkamızda kimse yok." dediler. Sabri Kök - Gündem Gazetesi