Tarihi Çarşılara İlaç

Tarihi Çarşılara İlaç
Edirne'deki Arasta, Bedesten ve Alipaşa tarihi çarşıları haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlandı.

Edirne'deki Arasta, Bedesten ve Alipaşa tarihi çarşıları haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlandı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, tarihi çarşıların düzenli aralıklarla ilaçlandığını söyledi.

Kanuni Sultan Süleyman'ın son yıllarında Sadrazamlık yapan Hersekli Semiz Ali Paşa tarafından 1569 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan 300 metre uzunluğunda ve 130 dükkana sahip olan Alipaşa Çarşısı, Eski Cami'ye gelir getirmesi amacıyla Çelebi Sultan Mehmet zamanında 1417-1418 yıllarında yaptırılan Bedesten Çarşısı ve Sultan III. Murat zamanında Selimiye Camii'ne gelir sağlamak amacıyla yaptırılan Arasta Çarşısı; Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlandı.

Osmanlı'nın Edirne'ye bıraktığı en büyük miraslardan biri olan tarihi çarşıların günümüzde de ticaretin nabzının attığı, Edirne’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin alışveriş için tercih ettiği mekanlar olarak önemini korumaya devam ettiğini ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, tarihi çarşıların düzenli aralıklarla ilaçlandığını söyledi. İlaçlama çalışmalarının bir kısmında belediye ekiplerine eşlik eden Tanrıkulu: "Bedesten ve Alipaşa tarihi çarşılarındaki ilaçlama işlemlerini tamamladık. Çok erken saatlerde Arasta Çarşısına geldik. Amacımızı çarşı hareketlenmeden, esnafımızı ve misafirlerimizi rahatsız etmeden çarşının ilaçlanmasını gerçekleştirmek." dedi.

Arasta Çarşısı'nın altında bulunan dehlizlere inen Tanrıkulu: "Bulunduğumuz alan restore edilerek daha sonra dehliz haline getirilmiş. Nemli bir ortam olduğu için de burada çok fazla böcek ve kemirgenler oluyor. Buda bizim tarihi çarşılarımıza zarar veriyor. Edirne Belediyesi olarak düzenli aralıklarla tarihi çarşımızı ilaçlıyoruz. Bizim için tarihi eserlerimiz çok önemli, onları korumak için de elimizden geleni yapıyoruz." dedi. EJH