Tavuk Ormanı İçin 19 Yıllık Plan Hazır

Tavuk Ormanı İçin 19 Yıllık Plan Hazır
Hazırlanan plan doğrultusunda, mülkiyeti Edirne Belediyesine ait Tavuk Ormanı'nda 19 yıl boyunca belediye tarafından bakım gerçekleştirilecek.

Edirne'de 2017 ile 2036 yılları arasında Tavuk Ormanı'nda gerçekleştirilecek bakım işlemleri için plan hazırlandı. Edirne Belediyesi 19 yıl boyunca ormandaki bakımları bu plan dahilinde yapacak.

Mülkiyeti Edirne Belediyesinin olan Tavuk Ormanı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Ekosistem Tabanlı Fonksiyonel Orman Amenajman Planı dahilinde 19 yıl boyunca bakımda olacak. Ormandaki kuru dallar, ömrünü tamamlamış ve tehlike arz eden ağaçlar ormandan kaldırılacak ve böylelikle yeni yetişen fidanların büyümesi sağlanacak.

49 hektar bir alana sahip olan Tavuk Ormanı Amenajman Planının süresi sona erince Edirne Belediyesi ormanda bakım gerçekleştiremiyor ve ormandaki kuruyan dalları bile kaldıramıyordu. Edirne Belediyesinin başvurusu üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ekosistem Tabanlı Fonksiyonel Orman Amenajman Planı hazırlandı. Bu plan Tavuk Ormanı'nın bakımı 19 yıl boyunca Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek.

Dişbudak ve Karaağaç cinsi ağaçların yoğun olduğu ve Edirne'nin akciğerlerinden biri olan Tavuk Ormanı'nda aşırı yağış ve nehir taşkınları nedeniyle bazı ağaçların kökleri zayıflamış, devrilmişti. Söz konusu plan sona erdiği için devrilen ağaçları dahi yerlerinden kaldıramadıklarını ifade eden Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, amenajman planının onaylanmasıyla birlikte çalışmalara da en kısa sürede başlayacaklarını söyledi. İlk olarak yağış ve nehir taşkınları nedeniyle kökleri zayıfladığı için yıkılan ağaçları bölgeden temizleyeceklerini ifade eden yetkililer, daha sonra aralama çalışmalarını gerçekleştireceklerini anlattı. EJH