TBB Depremzedeler İçin Hukuk Rehberi Kitapçığını Yayımladı

TBB Depremzedeler İçin Hukuk Rehberi Kitapçığını Yayımladı
Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından depremzedeler ve depremden etkilenenler için 1999 depreminin ardından hazırlanarak ilk baskısı Ağustos 1999’da yapılan “Depremzedeler İçin Hukuk Rehberi” isimli kitapçık yeniden yayımlandı.TBB...

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından depremzedeler ve depremden etkilenenler için 1999 depreminin ardından hazırlanarak ilk baskısı Ağustos 1999’da yapılan “Depremzedeler İçin Hukuk Rehberi” isimli kitapçık yeniden yayımlandı.

TBB tarafından yapılan açıklamada “Kendi döneminde büyük bir ihtiyacı karşılayan bu rehber, değişen mevzuat ve yeni ortaya çıkan çeşitli uygulamalar nedeniyle bugün aynı şekil de yayınlanabilecek durumda değildi; hem Birliğimizin hukuki birikimini hem de aradan geçen süredeki değişikliklere bağlı olarak yeni ortaya çıkan tecrübeyi yansıtacak şekilde yeniden ele alınması gerekiyordu” ifadelerine yer verildi.

Rehberde afetzedelerin haklarını ceza hukuku, özel hukuk, idare hukuku, vergi hukuku, sağlık hukuku, afetzedelere yıkılan veya ağır hasar gören yapılar sebebiyle konut ya da işyeri için sunulan destekler ve adli müzaheret başlıkları altında anlatılıyor.