TCDD Açıkladı: Deprem Bölgeleri İçin Ek Sefer Konuldu

TCDD Açıkladı: Deprem Bölgeleri İçin Ek Sefer Konuldu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'dan deprem bölgesine gidecek gönüllüler için ek YHT (Yüksek Hızlı Tren) seferi konulduğu açıklandı.Ulaştırma ve Altyapı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'dan deprem bölgesine gidecek gönüllüler için ek YHT (Yüksek Hızlı Tren) seferi konulduğu açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Bağlı TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada deprem bölgesine gidecek gönüllüler için ek Yüksek Hızlı Tren seferi konulduğu ifade edildi.

İstanbul’dan deprem bölgesine gidecek bin 500 gönüllünün seyahatlerini sağlamak için Söğütlüçeşme ile Konya arasında 3 Yüksek Hızlı Tren işletilecek. Deprem bölgesine gidecek gönüllüleri taşıyacak YHT’ler Söğütlüçeşme’ den 01.00, 08.00 ve 14.00’ da hareket edecek. Gönüllüler Konya’ da aynı saatte hazır bulundurulacak trenlere aktarma yapılarak İskenderun’a devam edecek.

9 Trenle 510 Kişi Taşındı

İskenderun-Mersin-Adana-Osmaniye arasında bölgesel trenler, bin 300’ü aşkın depremzedeye hizmet verdi. Malatya Ankara arasında Sivas aktarmalı olarak toplam 9 trenle bin 510 depremden etkilenen kişi Kırıkkale ve Ankara’ ya taşındı.

TCDD tarafından; Adana, Mersin, Osmaniye, İskenderun, Diyarbakır, Elazığ, Malatya’ da bekleme salonları, misafirhane, sosyal tesisler ve vagonlar ısıtılarak depremden etkilenen vatandaşların kullanımına açıldı.