Tefecilik Operasyonunda 8 Tutuklama

Tefecilik Operasyonunda 8 Tutuklama
Edirne ve 3 şehirde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 8 şüpheli tutuklandı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından Edirne, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 11 şüpheli, suç aletleriyle birlikte yakalandı. Şüphelilerden 8'i tutuklandı.

Edirne Merkez, Uzunköprü, Havsa ilçeleri ile Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'da tefecilik ve yağma suçlarını örgütlü olarak işleyen ve haksız kazanç elde eden şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda şüphelilerin ev ve işyerlerinde aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda 35 bin TL değerinde 11 adet ilamsız ödeme emri, 150 bin TL değerinde 6 adet dolu senet, 1 adet ruhsatsız tabanca, 197 adet fişek, 31 bin TL para, 4 adet cep telefonu, 3 adet çeşitli ebatlarda bıçak, 9 adet banka dekontu, 418 bin TL bakiyesi bulunan 4 adet vadeli mevduat cüzdanı, 46 mağdura ait üzerinde isim, miktar ve tarih bulunan alacak-verecek çizelgeleri, 2 adet flaş bellek, 3 adet hafıza kartı, 1 adet dizüstü bilgisayar, 12 adet tapu ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler adli mercilere sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 8'i tutuklanırken 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.