Telefon Dolandırıcıları Tutuklandı

Telefon Dolandırıcıları Tutuklandı
Edirne'de telefonla arayıp bir vatandaşı dolandıran iki kişi tutuklanarak cezaevine kondu. 

Edirne'de telefonla arayıp "terör şüphelisisiniz" diyerek bir vatandaşı dolandıran iki kişi tutuklanarak cezaevine kondu.

Edirne'de telefonla aradıkları kişiye "terör şüphelisisiniz" diyerek bankadan çektirdiği 80 bin TL'yi aldıktan sonra İstanbul'a giden ve ertesi gün tekrar dolandırıcılık için Edirne'ye dönen dolandırıcılar yakalandı. Edirne'de Sabuni Mahallesi'nde yaşayan N.K. isimli vatandaşı arayan telefon dolandırıcıları, kendilerini polis olarak tanıttı ve N.K.'ye terör şüphelisi olduğunu söyledi. Dolandırıcıların, banka hesabındaki 80 bin TL'yi çekerek parka getirmesini istemeleri üzerine N.K., söylenenleri uyguladı ve banka hesabından çektiği 80 bin TL'yi parkta yanına gelen şahsa teslim etti.

Daha sonra dolandırıldığını anlayan N.K., polis karakoluna gidip şikayetçi oldu. Ekipler, dolandırıcılık olayına karışan şüphelilerin S.U. ve M.Y. isimli şahıslar olduğunu tespit etti. Şahısların parayla birlikte İstanbul'a gittikleri ve ertesi gün Edirne'ye dönecekleri bilgisine ulaşıldı. Şüpheli şahısların Edirne'ye giriş yaptığını belirleyen ekipler, şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Uzun süren çalışmanın ardından şahıslar yakalanarak Edirne Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar, Edirne Adliyesine sevk edildi. Çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanan şüpheliler, Edirne Kapalı Cezaevine götürüldü.