Temassız Kart Kullananlar Dikkat! Yeni Dönem Başlıyor

Temassız Kart Kullananlar Dikkat! Yeni Dönem Başlıyor
Temassız banka ve kredi kartları son yıllarda pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Alışverişlerde ödemeyi kolaylıkla yapmaya imkan sağlayan temassız kartlarda, herhangi bir şifre istenmiyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme...

Temassız banka ve kredi kartları son yıllarda pek çok kişi tarafından kullanılıyor. Alışverişlerde ödemeyi kolaylıkla yapmaya imkan sağlayan temassız kartlarda, herhangi bir şifre istenmiyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bu konuda yeni düzenlemeye dair açıklama yaptı.

Temassız Kartta Şifre İstenecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, temassız kartlar ile yapılan ilk işlemlerde şifre girişmesinin sağlanması için banaklara talimat verdi. Konuya ilişkin BDDK tarafından yapılan açıklamada "Müşterilerin, bilgileri dışında kart kullanımlarının engellenmesini teminen, olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksızın ülkemiz genelindeki tüm banka müşterileri için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, sonraki işlemler içinse mevcut uygulamaya aynen devam edilmesi uygun görülmüştür." denildi.

Temassız Alışveriş Limiti

Temassız kartlar çok sayıda kişi tarafından aktif olarak kullanılırken, temassız kart ile yapılacak alışverişlerde limitin ne kadar olduğu da araştırılıyor. Temassız kart ile yapılacak alışverişler için limit 750 TL olarak belirlendi.